E2a

Hur man byter en bränslepump i en Saturn Vue

Den kompakta crossover SUV Saturn VUE skapades av General Motors Saturn varumärke. Och detta stadsjeepar avgörande ögonblick och största skillnaden är att det var en av Saturnus bästsäljande modeller. Och det är också en av de tidigare fordon som utnyttjar innovativ GM theta-plattform redan på 2002. Ovanpå alla dessa framgångar var Saturn VUE också marknadsförs globalt än att ha olika namn som Chevrolet Captiva i Mexiko, GMC Terrain i Mellanöstern, Golden Captiva MaXX i Oceanien, Opel Antara i Irland och Vauxhall Antara i Storbritannien.

Saturn VUE var en av de bättre stadsjeepar i sina glansdagar

Hur man byter en bränslepump i en saturn vue. Saturn vue bränslepump krav.
Hur man byter en bränslepump i en saturn vue. Saturn vue bränslepump krav.

Saturn VUE var en av de bättre stadsjeepar i sina glansdagar. Men på grund av räkenskaperna för de senaste händelserna under 2009 genomgick General Motors omorganisation detta orsakade drastiska förändringar i Saturn. Och detta ledde till stopp i Saturn VUE produktion och det är därför om du kör en nu, bör du hålla det i gott skick även bränslepumpen. Här är några tips på hur man byter en bränslepump i en Saturn Vue.

  • Saturn Vue bränslepump krav. Saturn VUE produktion är redan på is. För att göra en del arbete på det, måste du använda rätt verktyg för att undvika att stöka det. Du behöver ett kit bränslepump, hylsnyckel uppsättning och ett verktyg SA9156E. Rätt verktyg innebär att du är redo att göra saker rätt.
  • Den högra Saturn VUE bränslepump. Saturn VUE har olika versioner och modeller. Det är därför det kom med olika delar. Och det går med bränslepumpen också. Saturn VUE modell innan 2008 använder 2,2 L L61, 2,4 L BAS hybrid, 3,0 L L81 eller 3,5 L L66 motorer. De senaste modellerna använder 2,4 L LE5, 3,5 L LZ4 och 3,6 L LY7 motorer.
  • Saturn Vue bränslepump byte beredning. Nu när du har rätt bränslepumpen, redo din Saturn Vue. Det första du bör göra är att ta bort trycket på bränslesystemet. Den hylsnyckel är mycket viktigt i nästa steg, det används för att avlägsna den negativa batterikabeln. Bränsletanken bör då rubbas.
  • Frånkopplingar att ansluta nya bränslepumpen. För att sätta den nya bränslepumpen Du måste ta vissa delar ut. Dessa delar ingår bränslepumpens elektriska kontaktdon, slangar och bränsleledningar. Nu får din nyckel SA9156E. Använd den för att lossa låsringen på bränslepumpen. Låsclipset bör också tas bort. Du kan göra detta genom att dra den kvarhållande klämman riktning flottörarmen och dra upp den. Bränslepumpen kan sedan dras av bränsletanken. Den slitna bränsletank tätning bör kastas bort.
  • Saturn VUE: s nya bränslepumpen. Med gamla bränslepumpen ut, kan du sätta nu i den nya bränslepumpen. Följ kit anvisningar. Du bör också sätta i den nya bränsletanken tätning. Verktyget SA9156E hjälper dig att fästa låsringen på din nya bränslepumpen. Sätt tillbaka allt för att avsluta det här projektet.


Nu när du bränslepump är ansluten, starta motorn och leta efter läckor. Med en ny bränslepump din Saturn Vue är bra att gå en gång.