E2a

Hur man byter en bilmotor

Först av allt

Först av allt, ett ord av försiktighet här: är att ändra din motor inte en lätt uppgift. Det kräver en deft kunskap om bilen och mekanik. Det är inte normalt en av de saker som vanliga bilägare kan göra, och om du inte är så säker på din förmåga att reparera din bil, kan du göra dig själv (och din bil) en tjänst om du anlita en professionell för att göra det. Motorn är hjärtat i maskinen och den är ansluten till nästan alla rörliga del av bilen, har så mycket omsorg skall utövas när man arbetar runt den. Det är verkligen inte för svag i hjärtat.

Om föregående stycke har övertygat dig om att du inte är gjord för den här uppgiften kan du börja kundbearbetning blivande bil bilverkstäder som kan hjälpa dig med ditt problem.

Hur man byter en bilmotor. Se till att motorn är problemet.
Hur man byter en bilmotor. Se till att motorn är problemet.

Om du fortfarande läser då är du antagligen säker med hur väl du känner din bil och dina färdigheter som någon som kan ersätta en motor.

Se till att motorn är problemet. En motor skulle vanligtvis uppvisar viktiga frågor efter 150.000 miles på varvräknaren. Genom en bils Servicable liv, skulle du ofta bara behöver byta smörjmedel, tändstift, höga ledningar spänning och slangar. Det är därför säkert att kontrollera för andra problem först. Om du kan felsöka problemet och sluta att problem kommer från andra delar än motorn - startmotorn eller överföring, till exempel - du behöver bara byta ut de delar och inte hela motorn själv. Du kan även behöva kontrollera om det är bara delar av motorn som behöver bytas eller ombyggnad, såsom ventiler, vevaxel, och liknande. Om du är säker på att det är motorn, då är du verkligen i för en lång dag.

Ha en utbytesmotor redo. Den mest uppenbara utbudet som du behöver för detta projekt är en helt ny motor. Dessa kan vara ganska dyra och de flesta människor skulle hellre köpa en annan bil än att ersätta en motor. Om du är fast besluten att inte ge upp på din bil, bege dig till din lokala återförsäljare eller bilverkstad och köpa en motor som är kompatibel med din bil. Du kan även kunna få reservdelar eller "överskott" motorer från begagnade bilar. Du skulle också behöva speciella verktyg som en motor lyft och stå. Det kanske inte vettigt att köpa dessa verktyg, så att du kan hyra eller låna istället från din stadsdel auto verkstad.

Ha en utbytesmotor redo. Koppla bort batteriet.
Ha en utbytesmotor redo. Koppla bort batteriet.

När du är klar med dina verktyg och utbytesmotor är här steg-för-steg-instruktioner om hur du ändrar bilens motor.

  1. Om du kan ta bort bilens huva, då det skulle ge dig enklare tillgång till motorblocket. Annars öppnar huven helt och håll den på plats vid en vertikal position.
  2. Koppla bort batteriet. Börja med den negativa polen (svart eller grön), därefter med den positiva polen (röd). Fortsätt sedan att ta bort delar och kontakter på toppen av motorn. Detta inkluderar högspänningsgeneratorer ledningar och fördelarlocket. Beroende på din motor, skulle du måste också ta bort luftintaget och filter.
  3. Skär av bränsletillförseln genom att dra ur bränsleledningarna. Var noga med att lagra kvarvarande bränsle i en bränsle-godkänd behållare (en stor lufttät burk kommer att göra). Koppla bort gasvajern. Se till att alla demonterade delar redovisas.
  4. Då måste du koppla från alla slangar. Detta inkluderar kylaren inflöde och slangar utflöde.
  5. Sedan behöver du ta ut kompressorn från luftkonditioneringssystemet.
  6. Du måste också ta bort generatorn. Detta skruvas fast på motorblocket med en huvud bult och en täthet justerande bult. Var noga med att koppla bort generatorn kabeln från batteriet också. Gör samma sak för servopumpen om din bil har en.
  7. Jack upp bilens front, och ta bort de främre däck. Se till att handbromsen är aktiverad, så de bakre däcken inte rullar. Blockera bilens bakre för att vara säker.
  8. Ta bort kylaren, avgasskärmen och rör.
  9. När du tar bort motorfästet ska motorn vara synlig. Först dränera överflödig vätska som kan ha behållit, såsom smörjmedel och kylmedel. Stöd motorn med lyften. Du skulle då behöva ta bort eventuella återstående bultar som fäster motorn till stöden. Var noga med att ta bort startmotorn också. När motorn har kopplats från motorns support kan du nu använda hissen för att lyfta upp den.

Montera den nya motorn. När den gamla motorn har tagits bort, kan du nu installera den nya motorn, ansluta alla mekaniska delar som du tog bort i omvänd ordning. Var noga med att fylla den nya motorn med smörjmedel före första provning. Kontrollera om läckage och brutna anslutningar innan du går till en provkörning.

När du är säker på att du har ersatt alla muttrar, bultar, slangar och andra anslutningar, ta bilen ut för en kort provkörning, för att se om motorn går bra. Du kan behöva göra vissa kalibreringar och ups melodi senare att kontrollera att allt är i sin ordning.