E2a

Hur man byter elektriska bränslepumpar

En bränslepump är en bil komponent

En bränslepump är en bil komponent, som är ansvarig för att pumpa bränsle från bränsletanken till motorn. Det finns mekaniska och elektriska bränslepumpar. En mekanisk bränslepump används vanligen för förgasarmotorer och en elektrisk bränslepump används för motorer som injicerats med bränsle. De flesta moderna bilar har elektrisk bränslepump placerad inuti bränsletanken. Bränslepumpen pumpar ständigt från bränsletanken till motorn och när bränsle inte används går den tillbaka till tanken. Om din bränslepump inte fungerar, kommer detta att påverka bränsleförbrukningen i bilen, vilket kan orsaka problem på din bil. Om du ser att det finns ett problem med bränslepumpen, måste detta bytas ut omedelbart. Innan processen startar, måste bränsletrycket på fordonet som skall avlägsnas ordentligt. Det räcker inte med att motorn är avstängd. Om du behöver anvisningar om hur du frigöra bränsletrycket på din bil, kan du kontrollera stegen på denna webbplats . Den negativa polen på batteriet måste kopplas bort också. När bränsletrycket på bilen är helt släppt, då kan du gå med ersätta din bränslepump. Här är de steg om hur man gör detta.

Hur man byter elektriska bränslepumpar. Förbered de saker som du behöver för att ersätta bränslepumpen på din bil.
Hur man byter elektriska bränslepumpar. Förbered de saker som du behöver för att ersätta bränslepumpen på din bil.

  • Förbered de saker som du behöver för att ersätta bränslepumpen på din bil. Dessa är uttag set, ny bränsleledningen, bränsle uppsamlingskärl, brandsläckare, Phillips och platt skruvmejsel, skiftnyckel set och den nya bränslepumpen för utbyte.
  • Ta bort bultarna som håller bränslepumpen av fordonet. Den elektriska bränslepumpen kan placeras under bilen eller i bränsletanken. Om bränslepumpen finns under bilen, måste du glida under bilen så att du kan kontrollera bränslepumpen och ta bort skruvarna. Använd en domkraft för att göra det lättare för din kontrollera bränslepumpen. Detta är vanligtvis placerad nära bensintanken. Du kan också kontrollera bränslepumpen genom att följa bränsleledningen från bensintanken. Detta kommer att leda dig till bränslepumpen. Om din bränslepump finns i bränsletanken, kontrollera under baksätet, matta eller i bagageutrymmet. När du hittar bränslepumpen, ta bort bultarna som håller det. Detta kommer inte helt frigöra bränslepumpen, eftersom detta fortfarande vara ansluten till någon ledningar som fortfarande måste kopplas bort.
  • Avlägsna anslutning av bränsleledningen till pumpen. Bränsleledningen är vanligtvis på toppen av bränslepumpen om pumpen är i tanken. Om det är under bilen, kommer det att finnas ett lågt och högt tryck linje. Det låga trycket linjen måste kopplas. Detta kommer att orsaka bränsle att läcka så se till att få en container där man kan lägga bränsle som rinner ut.
  • Koppla positiv och jord ledningar på bränslepumpen. Se till att markera positiva och marken ledningar för att undvika att utbyta dessa när du sätter dessa tillbaka. Du kan nu byta bränslepumpen på din bil med din nya.
  • Sätt tillbaka skruvarna och ledningarna du tog bort i processen. Kontrollera också att brandsläckaren är nära dig så att du kan använda denna omedelbart om det behövs.