E2a

Hur man bygger modellen fartyg

Det finns många typer av material som kan användas för att bygga modellen fartyg, och valet av material beror på krukmakare. De vanligaste materialen är trä, plast och metall men en krukmakare insatt i ett annat medium såsom glas kan konstruera en modell med skivor eller ens bitar av glas. Valet av material är upp till individen. Att bygga en modell skepp är det först nödvändigt att bestämma omfattningen av reproduktionen, eftersom detta kommer att diktera rätt mängd material oavsett vad detta val kan vara.

Att bygga en modell skepp med trä är det nödvändigt att besluta om utformningen av fartyget, eftersom detta kommer att avgöra vilken typ av trä som ska användas. Lövträd såsom Walnut kan lyftas, men är svårare att skära och böja i vissa former såsom skrov remsor eller PRYDNAD. Mjukare träslag som päron eller Balsa rekommenderas inte för carving eftersom de har minsta densitet som lämpar sig för brott under påfrestningar. Men dessa lättare träslag är lättare att skära och kan dimensioneras till mer intrikata former såsom järnväg knapar och rodret hjulet.
En trämodell skrov börjar med köl och denna del kan dimensioneras genom skalning från en uppsättning planer. Matchande den exakta konfigurationen är viktigt att upprätthålla äkthet. När kölen har ristade eller klippa och formas skrovet revbenen kan skalas och för att passa skrovet konfiguration. När skrovet skelettet monteras gallergolv remsorna kan göras för att skala med användning av samma procedur. När du väljer en trä för bordläggning eller däck strippning man måste ta hänsyn till böjhållfasthet eller tolerans av materialet. De fartyg tillbehör poster såsom master, räcken och bogspröt kan tillverkas med hjälp av mest praktiska trä för särskilda pjäs. Den faktiska sammansättningen av modellen fartyget kan åstadkommas med användning av lim och stift eller spik tråd. Var noga med att förborra små bitar innan spikning undvika att dela i ändarna. Dock linjer, dragande linjer och segel kan göras från alla slags material val eller dupliceras på ett antal olika sätt att helt enkelt genom att besöka butiker eller butiker som bär garn och tyg.

Hur man bygger modellen fartyg.
Hur man bygger modellen fartyg.

Plast modell fartyg kommer i kit och delarna förformas för att passa omfattningen av modellen. De oberoende bitarna är sammanbundna med en kemiskt bindemedel som faktiskt smälter plasten när den appliceras. Bitarna skall förenas omedelbart efter det att bindemedlet appliceras och hålls på plats under några sekunder tills limbindningen torkar helt. Överflödigt lim kan sedan trimmas bort med hjälp av en penna kniv eller annat rakkniv typ blad. Eftersom bitarna förformas plast modell fartyg är mycket snabbare och enklare att bygga än trä modeller och som sådan kan monteras i en mycket kortare tid.

Bygga modell fartyg som använder metall kräver samma initiala utvärderingarna att bestämma mängden material som behövs. Specifikt utformningen av fartyget och omfattningen av modellen. Skärning och dimensionering av metall sker med hjälp sax, svetsning eller skärbrännare och montering kan ske genom ett antal vanliga praktiseras tekniker.

Den främsta när man bygger fartygsmodeller är äkthet och närmare följer en till design mer lysande modellen fartyget kommer att bli.