E2a

Hur man bygger ett släktträd

Bygga ditt eget släktträd kan vara en lärorik erfarenhet

Bygga ditt eget släktträd kan vara en lärorik erfarenhet. Du kan lära dig några nya fakta om några av dina familjemedlemmar eller du kanske lära känna några familjemedlemmar som du inte visste att du är relaterade till. Skapa ett släktträd för hand kan vara svårt och tidskrävande. Nu kan du bygga din egen släktträd på nätet med hjälp av vissa webbplatser. Genom att göra detta sparar du din släktträd och dela det med andra familjemedlemmar.

Hur man bygger ett släktträd. Samla information.
Hur man bygger ett släktträd. Samla information.

Här är stegen för att bygga din egen släktträd på nätet:

  1. Samla information. Det första du behöver göra är att samla information. Först lista dina familjemedlemmar och några av medlemmarna i din närmaste familj som du vet. Inkludera sina första och familj namn och även deras födelsedatum. Om du fastnar, kan du få hjälp av dina föräldrar eller dina mor-och farföräldrar så att du kan skapa ett släktträd så långt tillbaka i historien som du kan. Detta kommer att göra ditt släktträd mer komplett.
  2. Bestäm relationer. Nästa steg är att bestämma hur varje person är relaterad till varje annan person. Inkludera dina föräldrar, syskon, kusiner, syskonbarn, brorsöner, morföräldrar, farbröder, mostrar och andra släktingar som du kan tänka dig. Du kan också begära hjälp från dina äldste när du fastnar.
  3. Sök efter ett släktträd webbplats. För att kunna göra din släktforskning, är det sista du behöver göra är att söka efter en webbplats som gör att du kan skapa och spara ditt släktträd online. Det finns många webbplatser som gör att du kan göra detta. De flesta av dessa webbplatser fungerar på samma sätt. Du måste registrera dig på hemsidan och bara skriva in namnen på dina familjemedlemmar, din relation till dem och deras födelsedatum. Det sista steget är att spara ditt släktträd.

Här är några av de webbplatser som du kan använda för att bygga din släktforskning träd:

Bygga ditt eget släktträd kan vara en lärorik erfarenhet. Bestäm relationer.
Bygga ditt eget släktträd kan vara en lärorik erfarenhet. Bestäm relationer.

  • tribalpages.com - Denna webbplats kan du dela din familj med dina släktingar. De kan visa familjen eller de kan också uppdatera släktträd om de har mer information. Du kan också lägga till bilder, händelser och berättelser att gå med ditt släktträd. Det bästa med detta är att det är gratis att använda!
  • myheritage.com - mitt arv är en annan webbplats där du kan spåra din familj anor. Du kan också söka efter dina förfäder och andra släktingar som kanske redan vara på hemsidan. Detta är ett bra sätt att hålla reda på medlemmarna i din växande familj.

Dessa är de steg du kan vidta för att bygga din egen släktträd på nätet. Hålla ordning och uppdatera ditt släktträd är ett utmärkt sätt att lära känna dina förfäder bättre. Allt eftersom tiden går, kommer du säkert att lägga en massa namn till ditt släktträd. Du kan skicka detta släktträd ner till dina barn eller barnbarn och be dem att lägga till trädet när de blir äldre. På så sätt kommer de vet också deras anor och sina rötter.