E2a

Hur man bygger ett dockningssystem för en båt

Ett dockningssystem för en båt består av en flytande plattform

Ett dockningssystem för en båt består av en flytande plattform, dockning stötfångare eller kuddar och speciella förtöjning ankare för att hålla dockan på plats. Om dockan ska installeras i en ocean vattenväg, vik eller vik förankringssystemet måste kunna justera med tidvattnet. Detta kommer att säkerställa att förtöjning ankare inte dra förlora med en stigande våg.

Plattformen kommer att fastställas på stora block av kommersiella Styrofoam flottar och det måste vara konstruerade så att det är robust nog för att stödja människor och även för att hålla båten i slip-området. Insidan kanter slip kommer att linjerade eller mildras för att förhindra skador på skrovet under dockningen eller i hårt väder.

Hur man bygger ett dockningssystem för en båt. Börja med att placera (5) delar av kommersiell kvalitet styrofoam.
Hur man bygger ett dockningssystem för en båt. Börja med att placera (5) delar av kommersiell kvalitet styrofoam.

Dockan kommer att tillverkas och monteras på torra land och sedan transporteras till dockningsområdet.

En standard docka för småbåtar är cirka 20 'i total längd och 12' brett med slip yta ca 16 "lång och minst 8" bred. Huvudet av slirning bildar en "V"-mönster och foten av slirning är öppen för vatten.

  1. Börja med att placera (5) delar av kommersiell kvalitet Styrofoam, vardera 20 "bred, 16" tjock och 8 "långa i en U-formad konfiguration. Butt (2) i sidostycken början till slut och fäst ihop dem genom att plantera en ¾ "tjock x 3-1/2" bred bitar av fukt behandlat virke på den övre ytan och fäst med 6 "träskruv. Upprepa detta med (2) motstående sidostycken.
  2. Därefter butt (2) Ytterligare delar av frigolit och lägg dem vinkelrätt mot sidodelarna över huvud U-form. Storlek dessa bitar så att den totala längden är den totala bredden på dockan eller 12 '. Fäst ihop dem, butt butt på samma sätt som sidorna. Nu bifoga detta huvud pjäs åt sidorna med ¾ "x 3-1/2" virke på samma sätt. Vi har nu en U-formad frigolit under-ram.
  3. Mät och kapa (3) bitar av fukt behandlad 2 "x 12" Doug Fir att matcha sidan och dimensioner chef för under-ramen. Lägg upp dem som en yttre ramverk, spola med toppen av frigolit och sträcker ner 12 ". Fäst dessa till skummet med 6" träskruvar. Upprepa denna process med 2 "x 12" virke och lägga upp en liknande ram för insidan slip området. Slutligen, skär liknande bitar för att passa över de korta ändarna av varje sidostycke och fäst dem på samma sätt. Vi har nu ett inramat plattform med exponerade frigolit på ovansidan.
  4. Vänd dockan över så hela botten är tillgänglig. Mät och klipp (4) 2 "x 6" bitar att passa över sidorna nära huvudet och foten av dockan. Förborra en 5/8 "hål i mitten av varje bit och fästa en ½" diameter lyftöglan med en 2 "öga genom varje bit. Dessa kommer att vara förankrad i poäng för förankringssystemets linjer. Fäst undersidan bitar med 3 / 8 "x 6" galvaniserade eftersläpning bultar med brickor, (2) vid varje ände av varje bit. Vänd dockan över till en uppåt, platt läge.
  5. Använda 2 "x 6" fuktbehandlade Doug Fir börja lägga dockan plattformen ovanpå den under ramen genom att fästa stora bitar till 2 "x 12" med 6 "skruvar. I spetsen för halka, spänner dessa bitar ut över det öppna området på ett sätt som bildar en "V" för att få näsan av båten. Var noga med att lämna en ¼ "lucka mellan alla docka stycken för expansion.
  6. Försänk alla trä-till-trä-anslutningar ½ "djup och fyll dem med dymlingar skär plan till ytan av träet.
  7. Till LINE eller dämpa slip, lägga upp 1 "x 3-1/2" fukt behandlat virke, ungefär ¼ "under dockan ytan på insidan av halka och över de öppna ändarna. Fäst med 3 "träskruvar.
  8. Linje slip med antingen tung duk som en delad brandslang eller en kommersiell kvalitet elastiskt gummi foder. Fäst på toppen och undersidan av 1 "x 3-1/2" med träskruvar. Installera inte några skruvar som kan kontakta skrovet i ansiktet på fodret. Slutligen förborra och installera (4) 8 'långa docka knapar på utsidan hörn slip-området. Dessa tjänar till att rymma docka linjer.

Ett dockningssystem för en båt består av en flytande plattform. Mät och kapa (3) bitar av fukt behandlad 2 "x 12" doug fir att matcha sidan och dimensioner chef för under-ramen.
Ett dockningssystem för en båt består av en flytande plattform. Mät och kapa (3) bitar av fukt behandlad 2 "x 12" doug fir att matcha sidan och dimensioner chef för under-ramen.

När det gäller den förtöjningssystem har oftast sjöar eller skyddade vikar strandsatta stålvajrar på plats vid de grunda bottnar där dockorna kommer vistas. Dessa kablar uppträdda vinkelrätt mot riktningen på dockan eller parallellt med strandlinjen. Bryggor ligger förtöjda på plats med linjer som sträcker sig ner från öglor och fästa kablarna.

Det är tillrådligt att konsultera en förvaltningsmyndighet eller annan övervakning byrå för rekommendationer om förtöjning och ankring en båt docka. När dessa frågor förtydligas, kan dockan transporteras och placeras med hjälp av en hydraulisk kran.