E2a

Hur man bygger en Tesla spole

En tesla spole, uppkallad efter uppfinnaren Nikola Tesla, är en typ av resonans transformator krets som används för att generera mycket höga spänningar, låga strömmar och högfrekvent växelström el. Idag är dess huvudsakliga användning för underhållning och pedagogiska utställningar, men det användes som ett gnistgap radiosändare och trådlös telegrafi.

Hur man bygger en tesla spole. Bygga sekundärspolen.
Hur man bygger en tesla spole. Bygga sekundärspolen.

  1. Samla dina material. Att bygga din egen Tesla spole behöver du följande material: en PVC-rör 1,5-tums lång, runt 300 meter 22/24 AWG koppar emaljerade tråd, 1,5-tums PVC-skruv, 1,5-tums metall stativ med gängor, spruta på emalj, en cirkulär, slät metallföremål för ansvarsfrihet terminalen, träbitar, långa bultar, muttrar och brickor, 10 fötter sak kopparrör för primärspolen, sex glasflaskor, bordssalt, olja, och massor av stanniol .
  2. Gör en kondensator. Du kan göra din kondensator genom att linda flaskorna i folie och fylla dem med vatten. Se till att det finns lika mycket vatten i flaskorna, annars kommer det att finnas en obalans i stabiliteten i kraft. Tillsätt oljan och saltet till vatten, sedan slå hål i den övre delen av locket och sätta en längd av tråd i den. Gör detta i alla sex flaskor.
  3. Bygga sekundärspolen. Slå hål på toppen av PVC-rör för att linda en ände av tråden runt den. Sedan långsamt linda spolen runt PVC-rör, vilket gör att du inte överlappar trådarna eller producerar utrymmen i mellan. Detta är förmodligen den mest tråkiga delen av Tesla spole byggprocessen, men det kräver tålamod för att producera en mycket effektiv Tesla spole.
  4. Förbered baserna och bygga primärspolen. När du har byggt sekundärspolen, börja arbeta primärspolen. Dessutom börjar bygga basen med hjälp av bitar av trä och långa bultar för att fungera som grunden. Sedan monteras primärspolen till basen.
  5. Anslut allt. Montera urladdning terminalen på toppen av den sekundära spolen. Ställ sekundärspolen ovanpå den primära spolen och fäst manick i basen. Anslut flaskan kondensatorerna till transformator, och glida transformatorn under basen.
  6. Starta upp det! Det är bäst att först köra utanför, eftersom något med hög spänning kan potentiellt bränna ner ditt hus. Kom ihåg att isolera dig från Tesla spole, eftersom det kan göra dig förlamad på grund av den höga spänningen. Spolen behöver lite tweaking ett par gånger innan du kan få det att fungera till sin fulla kapacitet.

Kom ihåg att ta extra försiktighet under byggande och drift av Tesla spole. Tänk på att denna apparat skapar tusentals volt och skulle kunna vara skadligt om nödvändiga försiktighetsåtgärder inte vidtas. Tesla spolar idag har modifierats för att urladdningseffekt gaslampor och gatubelysning, vilket gör den mycket användbar och tillförlitlig för modern teknik.