E2a

Hur man bygger en racing go - kart motor

Innan bygga en racing motor för en go-kart finns det några bestämningar som måste göras. För en kommer motorn att användas på en kart som är tävlar i sprinttävlingar som innebär att vrida vänster och höger eller Oval lopp där kartar sväng vänster bara. Detta är nödvändigt vid beslut om hästkrafter i motorn, eftersom få in och ut ur hörnen och tillbaka upp till hastigheten snabbt kräver mer hästkrafter. Med Oval racing är det mer en fråga om utväxling eftersom när igång efterfrågan på hästkrafter kraftigt reduceras.

Hur man bygger en racing go - kart motor.
Hur man bygger en racing go - kart motor.

En annan bestämning är storleken på motorn byggas, eftersom gokart tävlingar har olika klasser som baseras främst på motorns deplacement. När dessa bestämningar har gjorts processen att bygga motorn kokar ner till två alternativ.

Den första är att helt montera en ny motor från en uppsättning av delar eller motorns kit som kan köpas via återförsäljare eller via välrenommerade källor på nätet. Visst bygga en racing go kart motor på detta sätt har vissa kostnader överväganden och begränsningar tid eftersom nya motorer är dyr och det tar tid att montera dem på rätt sätt. Dessutom finns det tester och justeringar till alla racing motor så detta sätt att motorns byggnad är förmodligen mer i linje med en fullt utvecklad professionell racing ansträngning.

Det andra alternativet är att omvandla en redan monterad motor för att arbeta på en racing gokart. Här resurserna för motorer är ganska stora och man kan hitta nästan vilken storlek motor från 150cc till 350cc och upp längs med många serier av hästkrafter från 5 hk till 30 hk och uppåt.

Hur man bygger en racing go - kart motor.
Hur man bygger en racing go - kart motor.

Vissa underhålla fortfarande idén om att dra en motor från en makt gräsklippare och bultning till en go-kart ram. Men problemet här är att en gräsklippare motor har ett vertikalt drivsystem och en racerbil har en horisontell drivsystem. Omvandlingen kan ske, men det är inblandad och skulle troligen kosta mer än att köpa en horisontell drivmotor och återuppbygga den för att passa specifikationerna för en viss tävlingsklass.

Återigen källorna för små motorer är många och att hitta en motor som är nära till hästkrafter och förskjutning som är önskvärt är relativt lätt att göra. Det finns scheman och spec böcker om motorer av alla storlekar och ändra cylinderdiameter och slaglängd på en av dessa motorer ut för att rymma en tävlingsklass är inte en svår strävan.

Genom att dra cylinderhuvudet och avlägsnande av vevhuset pannan man har tillgång till vevaxeln och förbränningskammaren. Ventilerna kan tas bort och poleras och cylinderfodren bytt ut från aluminium till stål. Nya kolvar, vev lager och ventilstyrningar kan installeras och detta kommer att lägga hållbarhet och livslängd på racing motorn. Och se till att införa ett avgassystem med minsta böjar för att minimera mottrycket och öka effektiviteten i motorn.