E2a

Hur man bygger en plattform säng med förvaringslådor

Plattformen säng med lådor består av ett inramat bas för madrassen och ett tomrum område nedan för lådorna att retirera till. För att denna instruktion kommer vi att välja ett medium densitet trä, # 1 klar tall, 3/4 "tjock och bredden kommer vara dimensionerade per församlingen. Dessutom materiella Listan innehåller 2 ark 5/8" shop plywood , 1 ark 1/4 "shop plywood, trälim, # 4 yta naglar och 1-1/2" skruvar trä.

Börja min mätning madrassen bredd och längd

Hur man bygger en plattform säng med förvaringslådor. Börja min mätning madrassen bredd och längd.
Hur man bygger en plattform säng med förvaringslådor. Börja min mätning madrassen bredd och längd.

Börja min mätning madrassen bredd och längd. Klipp (4) stycken av 12 "bred furu till bredden dimension madrassen, plus 1". Nästa cut (4) stycken av 12 "wide furu till längden av madrassen, plus 1".

Gör fals skär 3/8 "x 3/8" i ändarna av alla delar och lägga en uppsättning av bitar, (2 sidor och 2 ändar) med rabbets upp i en platt fyrkantig konfiguration för montering.

Börja med att montera en komplett låda

Börja med att montera en komplett låda, (2 sidor och 2 ändar) med trälim och "4 avsluta naglar. Rikta falsen lederna och spika alla hörn båda sätten, kvittning spiken mönster. Ställ den här rutan åt sidan och montera nästa ruta i samma sätt. Välj en av de inramade rutor för bassektionen som ska innehålla lådorna och ställa den andra rutan åt sidan.

För lådorna

För lådorna, skära (8) bitar av 6 "bred # 1 furu till 24" och ställ åt sidan. Markera alla med ett "S" för Lådsidor. Klipp (8) bitar av # 1 tall till 21-1/2 ", markera varje med ett" E "för slutet och ställ dem åt sidan.

På var och en av sido-och slut bitar

På var och en av sido-och slut bitar, markerar en linje som löper längs den nedre delen av stycket från den ena änden till den andra. Linjen ska vara 3/4 "från den nära kanten. Detta kommer att vara den linje för lådbotten kanalen.

Därefter använder en router och guide med 1/4 "falskanten bit, fals lådan kanaler på alla delar.

Falsen ändarna (hörnen) liknande rutorna sängramssektionerna

Börja med att montera en komplett låda. På var och en av sido-och slut bitar.
Börja med att montera en komplett låda. På var och en av sido-och slut bitar.

Falsen ändarna (hörnen) liknande rutorna sängramssektionerna, tillämpa lim och montera (3) sidor av lådan ramar. Var noga med falsen kanalerna radas upp inuti. När 3 sidiga ramarna sätts samman, mått på lådor botten. Detta bör vara de inre mätningar av lådan ramen plus 1/8 "varje sätt. Skär lådan bottnarna med hjälp av 1/4" shop plywood. Skjut alla bottnarna i en ram och fäst den återstående delen lådan ram för att slutföra lådan ram. Ställ lådorna åt sidan.

Välj en av de madrass ramen lådor som bas

Välj en av de madrass ramen lådor som bas. Mät insidan bredd och skär (4) st 6 "bred furu till denna dimension. Dessa kommer att vara ramarna för lådan guider och de kommer också att bidra till att spänna basen av plattformen och stödja plywood madrassbotten. Installera dessa, jämnhöjd med toppen av lådan, med avståndet mellan ett par av dessa hängslen 1 "bredare än den yttre dimensionen av lådan bredd. Detta kommer att möjliggöra lådor guider som ska installeras. Skär små distansblock med 6 "tall och installera en kontinuerlig linje av stagning från foten av ramen till huvudet, vinkelrätt mot lådans ramarna. Lådan ramar och bracing bör vara i jämnhöjd med den övre delen av basen och sträcker sig nedåt i det. använda lim och trä skruvar för att göra alla bilagor.

Därefter skär rena öppningar på ovansidan av lådan ramen till dimensionen av lådorna, plus 1/8 "varje sätt. Nu, installera guider låda rulle på lådorna och ramar låda. Kontrollera att lådorna fungerar smidigt. Bort lådorna och ställ dem åt sidan.

Klipp 5/8 "shop plywood på insidan dimensionen av basen och installera det på toppen av stagning med lim och skruvar trä. Därefter lyfter den andra delen av madrassen lådan på plats ovanpå basen och fäst den längs kanterna med trälim och skruva i de 5/8 "plywood kanter.

För lådan vänd

För lådan ansikten, skär (4) bitar av tall, ca 1 "överdimensionerade varje sätt av lådan ramar. Fäst ansikten med lim och trä skruvar som tränger på baksidan, inte genom lådan ansikte. Bifoga låda drar om så önskas.

Ramen kan nu målas eller färgas till den önskade finishen, och madrass installerade ovanpå basen.