E2a

Hur man bygger en motorhuv

Motorhuvar kan byggas eller tillverkas från många råvaror och kompositmaterial såsom, plåt aluminium, polymerer och vattenbeständiga tyger. Den typ av motorhuven som är bäst beror på det uttryckliga behovet av en lock eller den särskilda viljan man har för att täcka en motor.

Hur man bygger en motorhuv. Samma sak gäller med tyg-baserade omslag.
Hur man bygger en motorhuv. Samma sak gäller med tyg-baserade omslag.

Till exempel en motor som kan bli föremål för mycket dagg fukt inte skulle betjänas av en metall eller kanske en polymer lock. Detta kan vara ett fall där ett tyg sys på ett sätt att göra ett omslag som skyddar intag och bränsle system spridning som förgasare samt tändsystem i motorrummet.

Grundläggande motorskydd är ett värdefullt fråga för gas och el drivna trädgårdsredskap som gräsklippare och trimmer. Dessa verktyg är ofta utsätts för damm och fukt och täcker kommer att öka tillförlitligheten i motorn samt minska underhållet och filter byten. Tyg är enkel att montera och trimma före falsning och sömmen kan göras för hand eller på maskin. En rejäl falsning tråd kan vara antingen polymerbaserad linje eller lätt sladd.

Omslag för stora industriella utrustning motorer som de i traktorer och schaktmaskiner kan tillverkas av aluminium eller plåt. Dessa luckor kan konfigureras till den specifika motor med hjälp av en mall gjord av lätt affisch styrelse eller annat lätt storlek material. Sömmarna kan vara svetsade eller nitade. Dessa material kan också vara konturerad för att överensstämma med de flesta någon motor med användning av en Bender eller panorering maskin.

Metall och aluminium täcker kan också klar i färger epoxityp att lägga konstruktion styling till motorrummet. De designmöjligheter i detta avseende är nästan oändliga. Metaller kan vara virvel färdiga, polerat, nödställda eller korthårig, beroende på det önskade utseendet i de fall där motorn kan visas i tävlingar eller helt enkelt på displayen.

Samma sak gäller med tyg-baserade omslag

Hur man bygger en motorhuv.
Hur man bygger en motorhuv.

Samma sak gäller med tyg-baserade omslag. Valet av tyger och stilar sömmar och sömnad är återigen nästan oändliga. Schabloner kan skäras och tyget täcker kan har en logotyp eller en firma och även en personlig moniker. Detta görs före falsning locket för att säkerställa en enhetlig design loge eller namn.

Polymer täcker kräver en mer omfattande tillverkning drift men valet av kompositer och färger kan resultera i en helt unik omslag som kommer att vara attraktiva och funktionella. Återigen en mall bör utgöra konfigurationen av skal och gjutning och uppvärmningen utföras av kvalificerad hantverkare.

Inköp material och nödvändiga verktyg och tillbehör som behövs för att tillverka och montera motorn täcker kan åstadkommas på nätet eller genom att besöka distributörer och material utlopp butiker.