E2a

Hur man bygger en motor bränslecell

Bränsleceller är i huvudsak batterier

Bränsleceller är i huvudsak batterier, de förvandla en viss källa av bränsle till elektricitet. De ger likspänning som kan användas med motorer, lampor och många andra elektriska maskiner. Bränsleceller motorer blir ganska populärt på grund av de många funktioner som de erbjuder till exempel att kunna använda andra element som bränsle i stället för bara bensin och andra förmåner säkerhet. Här är hur man bygger en motor bränslecell:

  • Ta din ursprungliga bensintanken. Du måste skilja din bensintank från motorn och ta bort den från bilen. Töm det av allt bränsle innan så sker. Ta bort alla bränsleledningar, slangar, säkra fästen och skruvar.
  • Installation bränslecellen. Pop bakluckan på din bil. Placera insidan bränsleceller och använd plåtskruvar att tätt fästa den stammen golvet och se till att det är så långt bort från förarplatsen som möjligt. Din bränsle montering bör ha tillräckligt med utrymme för att korrekt ansluten till bränsleledningar av gummi eller annat du kan förstöra hela bränslesystemet. För att vara säker på att din bränslecellen är ordentligt fastsatt i golvet, använd silikongummi att täta skruvarna spikning till stammen golvet.
  • Anslutning bränslecellen till motorn. Du behöver två stycken flätad slang gummi bränsleledningen tillräckligt länge för att nå bränslepumpen nära motorn och koppla från motorn tillbaka till bränslecellen. Ibland är bränslepumpen som ligger i bagageluckan men du har fortfarande att se till att det finns linjer som förbinder bränslecellen, bränslepump och motor. De två linjerna (matning och retur) för att producera en sluten slinga för att säkerställa att bränslet kan cirkulera från bränslecellen till motorn och tillbaka i syfte att upprätthålla korrekt bränsletryck även under snabb acceleration och hårt bryta.
  • Ansluta bränsleledningar. Använd 6AN aluminium fyllningar att ansluta bränsleledningarna. Denna typ av koppling säkerställer att bränslet lätt strömmar genom slangarna och in i bränslecellen, bränslepump och motor. Undersök layouten på din bil innan du köper fortsätter att köpa aluminium fyllningar. Beroende på var din bränslepump, behöver du 4-6 av 6AN talet. För att säkra fyllningar, är det bäst att använda 2-tums slangklämmor. Du måste använda rätt storlek skiftnyckel för att säkra fyllningar annars kommer det inte att vara lika hårt. Bränsleledningen måste säkras till bilens ram med U-klämmor fastsatta med skruvar så att det inte blir löst. Men se till att du inte klämmer eller sätta någon press på bränsleledningarna så att inte begränsa bränsleflödet.
  • Testa den nya motorn bränslecellen. Kontrollera att bränsletrycket upprätthålls så att det inte finns några läckor eller avbrott i flödet av bränsle. Slå på motorn och se om det är något fel med bränsleledningarna. Dubbelkolla alla klämmor, fyllningar och anslutningar

Hur man bygger en motor bränslecell. Ta din ursprungliga bensintanken.
Hur man bygger en motor bränslecell. Ta din ursprungliga bensintanken.

Med din nya bränslecell motor kan du njuta av renare bränsle avgaser och extra komfort. Gå till din lokala mekaniker för hjälp om du behöver. Det är mycket lätt att bygga din egen motor bränslecell så får konvertera ditt system nu.