E2a

Hur man bygger en hatthylla

Att bygga en hatthylla är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att lagra alla dina hattar. Att ha en hatthylla håller dina hattar snyggt och säkert, samtidigt så att du kan visa dem i ditt sovrum eller hemmakontor. När du ser hur lätt det är att bygga en hatthylla, kan du göra flera för varje genre hatt stilar!

Till att börja bygga din hatthylla

Hur man bygger en hatthylla. Till att börja bygga din hatthylla.
Hur man bygger en hatthylla. Till att börja bygga din hatthylla.

Till att börja bygga din hatthylla, först välja hur länge du vill att din hatthylla vara. Om du har en massa hattar, kan du lägga alla dina hattar på en rack eller göra två mindre rack. Också välja hur mycket utrymme du vill ha mellan dina hattar. Kepsar behöver mindre utrymme från varandra än trendiga fjäder hattar skulle.

För en normalstor hatthyllan, helt enkelt skära en 1-gånger-4 träbit som är 30 inches lång. Du kan skräddarsy dessa dimensioner för att möta dina behov. Därefter borra hål i trä som är jämnt åtskilda. Nu när hårt arbete är gjort är det dags att piffa upp din hatthylla och göra den till din egen.

Välj de krokar som du vill använda för din hatthylla

Välj de krokar som du vill använda för din hatthylla. Några idéer har metall krokar, peggar, dekorativa rattar låda, eller ens pinnar golf. Om du är osäker på vad man ska använda, skräddarsy din hatthylla de typer av hattar du kommer att hänga på den.

När du har bestämt stilen på din hatthylla

När du har bestämt stilen på din hatthylla, måste du slipa träet och färgar det att matcha din inredning. Helt enkelt sand runt kanterna på trä med sand papper och välja en färg att färga din hatthylla med. Om du vill kan du måla trä istället använda en valfri färg.

När fläcken eller färg på hatthyllan har torkat

Välj de krokar som du vill använda för din hatthylla. När du har bestämt stilen på din hatthylla.
Välj de krokar som du vill använda för din hatthylla. När du har bestämt stilen på din hatthylla.

När fläcken eller färg på hatthyllan har torkat är det dags att sätta dina krokar. Använd hårdvaran som medföljde knoppar eller krokar och infoga dem i hatthyllan. Sedan hänga din hatt rack på din vägg med hjälp av en vägg-hängande hårdvara kit som kan köpas från din lokala järnaffär. Slutföra utseende genom att hänga dina hattar på din nya hatthyllan.

Tänk på att när man bygger en hatthylla, det finns många olika mönster att välja mellan. Om du inte har utrymme att hänga din hatt rack horisontellt över väggen, väljer att placera den vertikalt istället. Detta är perfekt om du har ont om väggytor, vilket gör det enkelt att placera hatthyllan bredvid din garderob dörr.

Om du vill lägga till lite karaktär till din hatthylla

Om du vill lägga till lite karaktär till din hatthylla, väljer att placera krokarna eller knoppar i alternerande positioner. Detta kommer att möjliggöra hattar att hänga på olika längder, vilket är idealiskt för hattar som är en mängd olika storlekar. Det kommer också att göra plats för andra tillbehör du kanske vill hänga på hatthyllan, såsom bälten eller halsdukar.