E2a

Hur man bygger en gauss mätare

Intresserad av magnetfält

Intresserad av magnetfält, men har inte finansiering för alla dessa snygga, högteknologiska maskiner? Oroa dig inte mer eftersom du kan bygga din egen magnetiska fält-mätinstrument. Magnetometrar eller gauss mätare är maskiner som kan mäta styrkan och riktningen av magnetiska fält. Skapa din egen gauss mätare kräver lite tekniskt kunnande och en del råvaror. Beroende på vad du redan har, kan du behöva köpa några av dessa material så var beredd att punga ut lite pengar. Det är relativt enkelt att montera en grundläggande en så här är hur man bygger en egen gauss mätare:

  • Montering ditt material. Du måste montera ett par saker innan du börjar. Du kommer att behöva skaffa en 9-volts batteri, en Hall Effect enhet, en spänningsregulator, batteriklämmor, en monteringsbygel styrelsen (antingen en perforerad kartong eller bakbord) och en digital voltmeter. Voltmetern måste kunna vara korrekt att en hundradels volt och kunna registrera minst 20 volt. Beroende på vad du väljer att använda som en monteringsbygel styrelse, kan du också lödutrustning.
  • Halleffektanordningen. Hall Effect definieras som produktion av en specifik spänningsskillnad kallas Hall Spänning över en ledare tvärgående. För att Gauss mätaren att fungera, måste det kunna producera denna effekt således behovet av en Halleffekt anordning. Nu har du två alternativ när man söker en. Använda en okalibrerade enhet Hall Effect är billigare men är mindre effektiv och mindre exakt. Om du väljer att gå med en kalibrerad en, kommer du att finna att det tar perfekt magnetfält avläsningar och även kommer med en kalibrering diagram för att hjälpa dig som vill plugga resultat men är dyrare.
  • Lödning. Om du väljer att använda en perforerad kartong som din montering ombord, du kommer att behöva löda ihop delarna. Lödning är handlingen att gå två metallbitar ihop genom att smälta och lägga en filler metall till den plats där de ska träffas. Den har fått sitt namn från den använda tillsatsmaterial, löda. Detta är ett kritiskt steg så du vill vara riktigt försiktig när du gör detta. Tveka inte att be om professionell hjälp. Se till att utöva alla nödvändiga säkerhetsåtgärder innan du fortsätter. Kopplingsdäck kräver ingen lödning.
  • Bygga din Gauss-mätare. Först ta batteriklämmor. Anslut den röda till ingången på spänningsregulatorn och den svarta till den gemensamma grunden för spänningsregulatorn. Fäst utsignalen regulatorn ingången på halleffektanordningen. Nu tar de gemensamma grunderna för både tillsynsmyndigheter och Hall-enheten och anslut två. Ställ voltmetern till en max 20 volt. Den positiva klämman hos voltmetern ska anslutas till Hall-anordningen utgång och den negativa polen till den gemensamma grunden för regulatorn. Fäst batteriet till batteriet klippet. Använd en magnet för att testa din gauss mätare.

Om du inte har en smak för att bygga saker

Hur man bygger en gauss mätare. Montering ditt material.
Hur man bygger en gauss mätare. Montering ditt material.

Om du inte har en smak för att bygga saker, söka hjälp av någon som gör och inte tänka extra arbete eftersom du enkelt kan göra en röra av saker om inte vet vad du gör. Detta kommer inte att ta en hel del tid men kräver fokus och flit. Följ dessa tips och du bör ha en egen gauss mätare på nolltid.