E2a

Hur man bygger en egen monter eller skåp

Fick massor av saker som ofta blir trasslat till och äta stora utrymmen i ditt hus? En anpassad monter eller skåp är vad du behöver. Nedan följer en procedur på att bygga ett enkelt och låga priser vitrinskåpet som är både praktisk och elegant.

  • Gå till en järnaffär nära dig och köpa allt du behöver för att bygga skåpet. Begära hjälp från butikens personal för att hjälpa dig med de bästa material som du kan köpa för projektet. Att bygga en monter som kan gå genom många år utan att försämras i kvalitet, är en metallram som krävs. Du måste också kolla in hög standard stark trä som den viktigaste ingrediensen i ditt projekt. En hammare, spik, skruvar, plexiglas, mätverktyg, såg, och en markör är de råvaror som behövs för att avsluta din snickeri.
  • Känna användningen av skåpet. Vad kommer att vara inne ditt skåp? Räkna ut de saker som du kommer att sätta in är viktigt att göra första draget att bygga montrar. Sortera och kategorisera dina grejer, för att få en vision av hur ditt skåp kommer att bli.
  • Att använda sig av ett måttband eller mätare tejp, mäta virket om hur lång och bred du vill skåpet vara. Uppskatta de saker som kommer att vara inne i det. Hur kan de förvaras på ett bra sätt med hög underhåll? Kan skåpet anpassa dina grejer bekvämt? En standard mått på en monter är fyra steg lång. Mät alla sidor av varje styrelse. Om du gör en fyrkantig form skåp, måste varje sida ha exakt samma dimensioner. Men om det kommer att vara rektangulär, måste både vänster och höger sida vara parallella och lika, medan botten och toppen bör också vara av samma lika åtgärder. Notera att den ena sidan inte får vara längre än den andra. Du kan bilda dem vertikalt eller horisontellt.
  • Förbered dörrarna. Det finns olika sätt att bygga dem. Plexiglas rekommenderas för dörrar i ditt skåp. Mät höjden hos den främre sidan av skåpet. Det är där du kommer att sätta plexiglas. Mät Plexiglas enligt skåpets höjd och skär dimensioner. Men om du inte vill visa vad som finns inuti skåpet, då trä är att föredra. Helt enkelt följa samma procedur som med plexiglas.
  • Fäst trä. Använda 10d efterbehandling naglar, sätta ihop alla nämnder i enlighet därmed. Gör basen och avdelare inuti skåpet. Fastställa en uppmätt styrelsen som källare och sedan rikta den vänstra parallellt till höger. Lås dem med spikar. Gör samma procedur för dess yta. Se till att allt är arrangerat i linje med varandra innan du sätter ramen.
  • Fäst ramen. Borra hål på alla sidor av ramen samt trä där du kommer att sätta skruvar. Gör fem hål på varje sida startar sedan placera i skruvarna.
  • Fäst dörren. Om du använder plexiglas, måste du först borra hål i botten och toppen delar av den. Du kommer också att behöva borra hål åt sidan där du kommer att fästa dörren. Slitsen i skruvar för att fästa dörren. Men om du föredrar att använda en trädörr, hammare spik till vänster och höger sida av skåpet. Kontrollera dörrar om de är ordentligt isatt.
  • Applicera din favorit nyans av färg på din monter som finalen.

Hur man bygger en egen monter eller skåp. Gå till en järnaffär nära dig och köpa allt du behöver för att bygga skåpet.
Hur man bygger en egen monter eller skåp. Gå till en järnaffär nära dig och köpa allt du behöver för att bygga skåpet.

Bygga din egen anpassade vitrinskåpet är ganska utmanande men roligt. Du kan begära hjälp från vänner och tillsammans kan du njuta av utmaningen. Lycka till!