E2a

Hur man blir en frilansande teknisk skribent

Det finns flera olika sätt att få arbete som frilansande teknisk skribent. Tack vare internet, kan du välja bland många jobb online från hela världen. Det finns också lokala arbetstillfällen som kan vara hade om du vet vem du ska fråga.

Hur man blir en frilansande teknisk skribent. Lokala arbetstillfällen.
Hur man blir en frilansande teknisk skribent. Lokala arbetstillfällen.

  1. Lokala arbetstillfällen: Om det finns tekniska företag eller fabriker i ditt område, kan dessa vara platser som använder tekniska skribenter på regelbunden basis. Många verkstadsföretag har egna tekniska skribenter, men anger era avsikter som frilansare kan innebära att få ett arbete när de interna författare är överbelastade. Tekniskt skrivande är en mycket deadline-orienterade uppgift, och när det är många projekt på bordet, kommer vissa företag att se till frilansare för att hjälpa personalen hålla tidsfristen. En examen i något teknisk (t.ex. datavetenskap) eller skriftligen (t.ex. kommunikation eller journalistik) är något som bör nämnas i en potentiell kund. Någon tidigare yrkeserfarenhet skriftligen bör också noteras. Arbetsgivare vill också veta om du har någon erfarenhet av deras särskilda bransch. Om du närmar dig ett mjukvaruföretag, nämner något arbete som du har gjort i programmering eller dator kurser du tagit.
  2. Online jobb: Frilansande webbplatser ofta bär ledare för tekniska skribenter jobb. Många av dessa kan göras var som helst och inte kräver någonsin besöker kontoret. Jobb leder som dessa kommer ofta från Craigslist , som du kanske också vill kolla själv, du kommer att hitta jobb frilans skriva listade från de flesta större städer. Online teknisk skrivande jobb är konkurrenskraftiga, så se till att lista alla meriter och relevant erfarenhet som hjälper dig att synas när de söker en teknisk skrift jobb. Om du har något som har publicerats på nätet, är det en bra idé att skicka en länk till den. Om inte, kanske du vill skriva något som du kan skicka som en bifogad fil för att visa din skriftliga färdigheter.
  3. Ha ett kontrakt: Villkoren varierar med köparen, och det är en bra idé att få en up-front som specificerar förväntningar och tidsfrister. Många frilansande tekniska skribenter föredrar att betalas i små steg när arbetet är avslutat. Detta innebär ett avtal som specificerar vilka milstolpar kommer att betalas, t.ex. vart femte eller tio sidor. På grund av den tillfälliga skrupelfria köpare, vara absolut säker på att köparen är pålitlig innan de accepterar att göra allt arbete och få betalt på ansökan. En ärlig köpare bör gå med på en milstolpe betalningssystem.
  4. Budgivning platser: Det finns flera budgivning webbplatser som regelbundet har tekniska skrivande projekt tillgängliga för frilansare. Frilansare måste bjuda vilket pris de kommer att be om deras arbete, och försöka övertyga köparen om att de är rätt författare för jobbet. Dessa webbplatser kommer att ha en återkoppling system, så nya skribenter kommer att vilja bjuda lågt för att bygga upp ett betyg. Några av dessa platser inkluderar RentACoder och Elance. Rentacoder erbjuder depositionstjänst så att pengarna är insatta på spärrade innan arbetet påbörjas. Elance har en valfri depositionstjänst som författare kan begära. Båda dessa webbplatser erbjuder tekniska skrivande jobb av alla storlekar, från en sidor skriver ups till mängder av vitböcker.