E2a

Hur man blir den mest kreativa person som du vet

Vem är den mest kreativa person som du vet

Vem är den mest kreativa person som du vet? Vad är det som gör dem så kreativ? Är det deras syn på livet? Är det mängden av idéer de kommer med? Är det antalet nya och varierande kreativa projekt som de tar på?

Hur man blir den mest kreativa person som du vet. Kreativitet är ett sätt att vara, inte bara göra.
Hur man blir den mest kreativa person som du vet. Kreativitet är ett sätt att vara, inte bara göra.

Oavsett vad det är som gör dem denna kreativa, är deras ställning om att vara hotad. Från dig! Här är 5 tips som hjälper dig att bli den mest kreativa personen du vet:

  1. Kreativitet är ett sätt att vara, inte bara göra. Ser du "vara kreativ" som något du sätta på som en enhetlig endast vid de tillfällen då du faktiskt gör någonting? Denna uppfattning kan innebära, som en enhetlig, du känner att du kan ta bort från din kreativitet och lägg den åt sidan medan du gå vidare med resten av livet. I själva verket är kreativitet mer som din hud. Det är alltid där med dig i allt du gör. När du börjar att acceptera detta, kan du låta det sippra in allt du gör - du kan verkligen vara, tänker, säger och gör kreativt - i stället för att sätta "uniform" på bara en gång i en stund.
  2. Alla idéer som du kan hantera. Att ha ett stadigt flöde av idéer är nyckeln till att vara mycket kreativa. Vi är alla kapabla att generera denna ström av idéer, men bara om vi fånga dem känns det att vi är kreativa. Misstaget de flesta av oss gör är att tro att vi kommer ihåg varje bra idé som vi har i duschen eller stormarknad. Sedan när vi inte gör det, det känns som dessa idéer aldrig skedde i första hand. Hitta ett sätt att spela in dina idéer - en bärbar dator, kamera eller röstinspelning - och du hittar det belopp som du har svingar.
  3. Skapa regelbundet för att hålla flödet. Ju mer kreativ du är, desto mer kreativ du är. Det är bara genom att skapa regelbundet - att avsätta tid varje dag - att du verkligen kan låta din kreativitet nå slags fritt flöde det är kapabel till. Det tar många gånger mer energi för att starta en kropp i rörelse än den gör för att hålla den stadigt rullande längs. Det är inte bara en fysisk lag, det är en lag av kreativitet också. Skapa varje dag, även för bara 15 minuter och märker din totala kreativitet nivåer dramatiskt öka.
  4. Bekräfta din egen kreativitet. Om du inte tror att du är kreativ, kommer det alltid en kamp mot strömmen för att nå en enhetlig kreativitet. Lyckligtvis är detta nästan alltid om perception, inte rå fakta. Gör en lista på alla de sätt du är kreativ varje dag - de små detaljerna, som hur du samordnar din garderob, ordna skrivbordet, trolla fram måltider, hantera arbete och familj problem. Kreativitet är inte bara om att göra konst, det är i allt du gör. Inse hur kreativ du redan är!
  5. Hålla den inre kritikern i schack. Många av oss kommer till en avgörande punkt för att skapa ett nytt projekt endast att vara täckt av det gamla "vän", vår inre kritiker. Vad vi inte inser är att vår inre kritiker bara försöker skydda oss, för att rädda oss från besvikelse. Dess intentioner är positiva, även om dess metoder är inte vacker. När vi inser detta ser vi vår inre kritiker i ett helt annat ljus. Tacka din inre kritiker för sitt vänliga övervägande, sedan berätta det du kommer att fortsätta och skapa ändå. Sedan bär på och skapar ändå.

Du kan välja något av dessa områden för att hjälpa dig att bli mer kreativ. Sedan, med det på plats, gå vidare och prova en annan, och en annan. Innan alltför länge, kommer du att inse att du har blivit så kreativa som någon du känner!