E2a

Hur man bibehåller ett konvertibelt

Konvertibler var en hit under 80-talet

Konvertibler var en hit under 80-talet, och de är fortfarande ganska en modefluga med dagens yngre generation. En konvertibel är en typ av bil som har en justerbar, flexibel tak. Detta tak är vad vi vanligtvis kallar sufflett, vilket är hopfällbar och vikbar. Typiskt är en sufflett gjord av mjuka material såsom vinyl eller duk, eller de kan också vara tillverkade av plast eller stål. Suffletten är ansluten till en hydraulisk pump och kan manuellt eller automatiskt aktiveras. Det kräver särskild omsorg för att upprätthålla en sufflett för att förhindra läckage och skador. Följande är några åtgärder för att hålla din cabriolet alltid så gott som ny:

  1. Rådgör med din bil tillverkarens manual. Tillverkarna ger oftast detaljerade steg om hur du kan ta hand om och rensa din cabriolet, särskilt den övre delen. Det kan också tyda några produkter som du kan använda för underhåll.
  2. Kontrollera att du bildelar och vätskor regelbundet. Att se till att delar och vätskor (bil olja, transmissionsolja, Vindrutetorkare vätska och Styrservoolja) byts regelbundet garanterar längre bil livslängd och färre problem. Också regelbundet kontrollera den hydrauliska pumpen för läckor eller skador för att garantera att den mekanism som styr suffletten är i gott skick.
  3. Park i ett garage eller i en täckt område. Att se till att toppen är täckt skulle också förhindra oönskad smuts från att samlas i bilen. Var försiktig när du sänker toppen och se till att inget skräp eller oönskat material kommer att bifogas toppen.
  4. Rengör suffletten regelbundet. Rengöring toppen med tvål och vatten regelbundet är en god praxis, men det skulle också vara bäst att använda en sufflett renare minst två gånger om året.
  5. Rengör fönstren regelbundet också. Med tvål och vatten skulle göra susen. För att ta bort skräp som fastnat, kan du använda en plast skrapa eller ett rakblad.
  6. Använd en dammsugare för att säkerställa skräp fullt samlas. Inte bara är vi hand om toppen, men även det inre av bilen, vilket ofta exponerad.
  7. Kontrollera suffletten för tårar och sliter. Laga den omedelbart för att inte förvärra dess tillstånd. Automobile tillbehör butiker för bästa reparationssatser som du kan använda dig för att undvika att spendera en förmögenhet med reparation eller utbyte görs av en mekaniker. Du kan även spraya en vinyl-eller fläckskydd för att toppen för att stöta bort vatten.

Många håller med om att driva en cabriolet är ganska roligt

Hur man bibehåller ett konvertibelt. Rådgör med din bil tillverkarens manual.
Hur man bibehåller ett konvertibelt. Rådgör med din bil tillverkarens manual.

Många håller med om att driva en cabriolet är ganska roligt. Du kan ha en bil med tak för att skydda huvudet, och omedelbart omvandla det till en bil som du kan använda för en maklig enhet. Därför är det viktigt att du sköter och underhåller din cabriolet att njuta längre bil livslängd och att hålla den i tiptop form.