E2a

Hur man bestämmer vem flyttar först i grundläggande heroscape

Heroscape är ett krigsspel som nu sköts av Hasbro under Wizards of the Coast dotterbolaget men skapades ursprungligen och tillverkas av legenden i brädspel, Milton och Bradley. Spelet har ett turbaserat stridssystem med en sexkantig platta set. Själva spelet är utformat för casual och hardcore gamers genom sina två stift spelregler, den grundläggande och de regler mästare versioner. Medan själva spelet kan tyckas enkelt nog, finns det några krångligheter till det som kommer att kräva dig att gräva lite djupare. Detta sagt, här är några detaljer om hur man spelar spelet och gör dina drag.

  • Undersökning fältet. Slagfältet är en sexkantig platta set som innehåller olika terränger och 3 dimensionella spel. Du får hjälte och arméförband att flytta, manipulera, och attackera med. Några terräng på slagfältet kan ge dig olika svårigheter att flytta till. Till exempel kan slätter vara lättare att manövrera dina enheter till medan bergen kan kräva dina enheter mer ansträngning och mer tid för att komma på plats. När det gäller strategi, kommer du alltid att flytta dina enheter till ett landskap som ger dig bättre taktisk fördel. Till exempel kommer rada upp dina enheter på en chokepoint eller på högre grunder ger dig suverän taktisk fördel gentemot de enheter av dina motståndare.
  • Planera i förväg. Spelet liknar schack där i du måste tänka igenom saker och ting. I grund och botten rör sig ett par framöver åtminstone. När du spelar Heroscape, se till att du har en plan i åtanke. Flytta tanklöst från en till bricka till en annan utan en klar uppfattning om var du vill ha den största delen av dina enheter att vara kommer bara leda till katastrof.
  • Håll ihop dem. Army squads bör alltid rör sig tillsammans. Separera en medlem av din trupp kan lämna den specifika enheten sårbar. Individuellt, lagmedlemmar är svaga men om truppen attackerar med full kraft, kan det faktiskt decimera svagare enheter och patruller.
  • Stötta dina arméer med hjältar. Hjälte enheter är starka individuellt och kan utlösa förödelse på din motståndares trupp utan alltför stor ansträngning. Men, om hjälten står inför flera squads tillsammans med hjältar, kan han falla lätt som du verkligen inte vill ska hända. Alltså, är det viktigt att ha dina hjältar arbeta med dina squads. Istället för att ha hjälten leda striden, har truppen bly stöds fullt ut av din hjälte enheter.
  • Kasta tärningarna. Efter att ha placerat alla markörer och enheter i styrelsen i enlighet med reglerna, kommer varje spelare att krävas för att rulla en 20-sidig tärning. Detta kommer att avgöra initiativ av varje spelare. Initiativet kommer att diktera vem går först. Spelaren med den högsta initiativet kommer att göra första draget. När den spelaren gör flytten, är det spelaren till vänster om honom nästa i raden och så vidare och så vidare. Det första steget är faktiskt avslöjar markör genom att placera den aktuella enheten den representerar. När du flyttar enheten, kommer det faktiska kortet diktera hur många brickor det kan gå till per varv.


Hur man bestämmer vem flyttar först i grundläggande heroscape. Undersökning fältet.
Hur man bestämmer vem flyttar först i grundläggande heroscape. Undersökning fältet.

Oavsett om du spelar de grundläggande eller befälhavaren regler, är detta hur förflyttning av dina enheter kommer att bli. Som nämnts tidigare, kommer den första spelaren att flytta beslutas av utbyggnaden av initiativet tärningarna.