E2a

Hur man återställer ett wii controller

Nintendo Wii har en en av ett slag controller

Nintendo Wii har en en av ett slag controller, Wiimote, som är mycket lik den fjärrkontrollen till din TV och till skillnad från den vanliga paddel typ som används av andra elektroniska spelsystem. Denna controller fungerar med rörelsesensorer som gör att den fungerar även genom att helt enkelt flytta den om. Den har även en inbyggd högtalare ger det en exceptionell ljudintensitet som skiljer den från andra. Det mullrar som den producerar kommer från dess force feedback, en annan funktion i Wii controller, så att användaren är mer absorberas med händelserna i spelet. Även om de flesta dataspel spelare är beroende av musen när det gäller att kontrollera vissa spel, är Wiimote kan lika och ofta går utöver behörigheten för en mus. Eftersom Wii är inte bara används för spel ändamål, tjänar Wiimote som en klarsynt pekar verktyg för att komma åt Internet och andra interaktiva funktioner. När Wiimote sensorer är i synk med sensor bar, som är ansluten upp i Wii-systemet, kan all verksamhet ses på TV-skärmen. Det kan finnas tillfällen då du kommer att behöva återställa din Wiimote i fall när dess rörelser inte är riktigt lika synkroniserade som för markören på TV. Här är hur man gör det.

  • Slå av strömmen. Lokalisera strömbrytaren på konsolen finns på toppen av återställningsknappen. Tryck på den för att stänga av strömmen till systemet. Efter detta, ta bort sladden o Wii från vägguttaget den är ansluten till. Låt strömmen i ca 20 sekunder innan du ansluter den igen i eluttaget.
  • Leta efter knappen Synk. Framför din konsol, kommer du att kunna hitta en långsträckt fack under reset knappen på Wii. Du kommer att behöva öppna locket för att se knappen Synk. Du måste trycka på den här röda knappen och håll den intryckt i ytterligare 15 sekunder tills du kan se en hälsa och säkerhet skärmen på din TV.
  • Komplett återställa din Wii controller. På baksidan av din Wiimote, kommer du att hitta täckning för sina batterier. Ta detta ut och leta efter den lilla röda knappen till höger under batterierna på höger sida av styrenheten. Tryck på den en gång och du kommer att se blå lampor börjar blinka på sensor bar på din Wii. Nu trycker du på och släpper synk-knappen på facket avsnitt som du hittar på framsidan av konsolen. När återställningen är klar, kommer de blå lamporna avbryta flimmer och behålla sin blå färg.


Hur man återställer ett wii controller. Leta efter knappen Synk.
Hur man återställer ett wii controller. Leta efter knappen Synk.

En Wiimote kan också kopplas ihop med en annan enhet som har en analog spak och har oberoende rörelsesensorer som arbetar på egen hand. Detta gör det möjligt för spelare att använda båda händerna när du spelar för extra spelinteraktion. Wiimote är en trådlös enhet med undantag för en kabel som ansluter den till den analoga spaken, och drivs av dubbla A-batterier.