E2a

Hur man återställer en gammal bok

Bookish människor njuta restaurera gamla böcker

Bookish människor njuta restaurera gamla böcker. Den tillfredsställelse de får från återställa böcker är obestridlig. Om du råkar njuta av att läsa en bok, kanske du vill prova att återställa den för vidareförsäljning. Värdet av en gammal bok kommer att gå högre om det är korrekt återställts till sitt ursprungliga skick. Följande steg kommer att lära dig hur man kan återställa en gammal bok.

Hur man återställer en gammal bok. Få allt material som behövs för att återställa en bok.
Hur man återställer en gammal bok. Få allt material som behövs för att återställa en bok.

Få allt material som behövs för att återställa en bok för att återställa en gammal bok, behöver du följande material:. Gas dammtrasa, mycket mjuk pensel, handskar bomull, tuggummi konst eller suddgummi, snap och försegla påsar lagring och en yta eller glas renare .

Förbered det område där du kommer att arbeta. Processen att återställa en gammal bok är mycket känslig. Se till att du kommer att arbeta i ett område där begränsade solljuset är tillgänglig, eftersom detta gör att boken att bli brun. Dessutom, se till att de skrivbord där du kommer att sätta böckerna är rena, fria från damm och linsvätskor.

Innan du börjar processen att återställa boken

Innan du börjar processen att återställa boken, se till att du tvätta händerna först. Gamla böcker är värdefulla material. Du vill inte förstöra deras värde på grund av era smutsiga händer.

Ta bort damm från boken. Kontrollera att du använder bomullshandskar när du arbetar. Detta hjälper till att skydda boken från eventuell olja transfer från dina fingertoppar. Med hjälp av en mycket mjuk borste, försök att ta bort dammet från böckerna. Var försiktig när du gör detta, eftersom sidorna i en gammal bok är mycket bräcklig. Ibland är det viktigt att reparera eventuella skadade sidor i boken. Du kan hitta många produkter för reparation av böcker i butikerna.

Bookish människor njuta restaurera gamla böcker. Förbered det område där du kommer att arbeta.
Bookish människor njuta restaurera gamla böcker. Förbered det område där du kommer att arbeta.

Rengör sidorna med penna sudd eller tuggummi konst. Få dina penna sudd eller tuggummi konst. Detta kommer att hjälpa rengöra sidorna av böckerna. Ta bort bläck från boken, kan du använda sandpapper för mycket fint grus. Bara vara mycket försiktig när du gör detta. Se till att du använder sandpapper på den finaste grus som du kan hitta.

Sätt böckerna på ett kick-and-seal förvaringspåsar

Sätt böckerna på ett kick-och-tätning förvaringspåsar. För att säkerställa att böckerna är ordentligt tätade och skyddas, kan du placera böckerna på ett kick-and-seal plastpåsar lagring. Detta hjälper till att skydda böckerna från att skadas av UV-strålar. Du kan också använda Photo aktivitet lådor Test arkiv för att bättre skydda böckerna.

Använd enskilda mappar expansionen fil att skydda gamla böcker. Mycket lös gummiband kan användas för att fästa omslagen i boken helt och hållet. Men bara använda detta om det är nödvändigt. Se till att du även använda svagt ljus. Naturligt ljus är idealiskt för prövningen av boken. Och se till att du hålla böcker borta från solljus. Detta är den främsta orsaken till åldrande för böcker.

Dessa är stegen på hur man kan återställa en gammal bok

Dessa är stegen på hur man kan återställa en gammal bok. Kom ihåg att när du återställer gamla böcker, är det mycket viktigt att vara mycket försiktig och hantera boken med omfattande vård. Sidorna i en gammal bok är mycket bräcklig. Om du är klumpig, kan du sluta förstöra sidorna i boken.