E2a

Hur man använder virke för att bygga en bokhylla

En bokhylla är lätt att bygga med rätt verktyg och material

En bokhylla är lätt att bygga med rätt verktyg och material. Virke är en av de väsentliga komponenterna för att göra en robust bokhylla. Nya timmer eller gamla goda virke gör fint att göra en bra bokhylla för att hysa din boksamling och visa några av dina krimskrams. Här är de steg om hur man använder virke för att bygga en bokhylla.

  • Besluta om storleken på bokhyllan som du vill bygga. Du måste mäta det utrymme där bokhyllan ska placeras. En standard bokhylla kan vara ca sex meter med två fötter och sex inches. Avståndet mellan hyllorna beror på höjden på högsta och största bok. Att ha de exakta måtten kommer att avgöra hur mycket virke som du behöver köpa.
  • För denna standard bokhylla behöver en bit av virke som mäter två inches med tio inches med tolv meter. Du behöver också två stycken virke mäter en tum tio inches med åtta meter. Men nog L-fästen för antalet hyllor som du planerar att sätta i din bokhylla. Tilldela fyra L-fästen per hylla.
  • Skär två inches med tio inches med tolv meter virkesstycke i två delar varje mätning 72 tum. Dessa kommer att vara sidor bokhyllan. De två delarna av en tum med tio inches med åtta fot bör skäras i tre lika delar. Dessa kommer att utgöra toppen och botten av din bokhylla. Resten kommer att användas av hyllorna. Du kan ha bitar av virke snitt för dig på brädgård.
  • Sand bitar av virke tills de är släta. Bestäm som kommer att vara den högra sidan. Dessa är oftast de släta sidorna med några märkbara sprickor och fläck.
  • Montera sidorna av bokhyllan, inklusive övre och undre delar, fästa dem med träskruv tre fjärdedelar inches lång. När sidorna är monterade markera avstånden där du kommer att placera hyllorna. Fäst L-fästena på sidorna av bokhyllan. Rikta in konsolerna och placera dem om tre inches i från framsidan och baksidan av bokhyllan. Det bör finnas ett extra bidrag på omkring en tum från toppen av bokhyllan och den första hyllan. Fäst hyllorna börjar uppifrån och arbeta dig nedåt, säkra varje hylla på L-fästena.
  • Täck baksidan av bokhylla med en fjärdedel tum tjock plywood. Sand kanterna på plywood att göra för att göra det smidigt och redo för efterbehandling.
  • Bestäm hur du vill avsluta din bokhylla. Du kan måla, färga det eller sand det mycket smidigt innan du ansöker flera lager lack för en glänsande finish. Glöm inte att ge samma behandling till baksidan av din bokhylla.

Välj rätt sorts virke som ska användas när du bygger din bokhylla

Hur man använder virke för att bygga en bokhylla. Besluta om storleken på bokhyllan som du vill bygga.
Hur man använder virke för att bygga en bokhylla. Besluta om storleken på bokhyllan som du vill bygga.

Välj rätt sorts virke som ska användas när du bygger din bokhylla. Hardwood kan vara dyrt, men det kommer att ge dig hållbarhet och år av lång användning. Hyllorna blir stadigare och kommer inte att vara benägna att böjning i motsats till barrved såsom tall. Om du letar efter en liten bokhylla som kommer att användas av ett barn, kan du bygga en med mjuk timmer, som kommer att vara billigare och kan pågå tills barnet har vuxit ur den.