E2a

Hur man använder rep i utsmyckning projekt

Om du vill lägga till en rustik men ändå kreativ känsla till något utrymme

Om du vill lägga till en rustik men ändå kreativ känsla till något utrymme, så varför inte använda några rep i din utsmyckning projekt? Det är roligt, billigt och lätt att göra. Med några meter rep, lite lim, sax och en hel del kreativitet, kan du göra olika projekt som du kan använda för att dekorera ditt hem med.

Hur man använder rep i utsmyckning projekt. Använd den för att binda upp dina gardiner.
Hur man använder rep i utsmyckning projekt. Använd den för att binda upp dina gardiner.

Här är hur man använder rep i utsmyckning projekt.

  • Få lite rep. Den typ av utsmyckning projekt du kan göra beror på vilken typ av rep som du har. Linor finns i olika tjocklekar och längder. Vissa typer av linor kan vara bättre lämpade för vissa projekt än andra. Bestäm om du vill använda rester av rep från andra projekt, eller om du vill köpa några från hantverk butik för ett specifikt projekt i åtanke. Se till att repet är ren och är torr innan du arbetar med den.
  • Använd den för att binda upp dina gardiner. Gör din egen gardin slips tillbaka med lite rep. Om du har draperier, det är trevligt att använda linor som är lite tjockare. För ändarna, skapa några tofsar genom att knyta ändarna i en knut. Du kan också prova att väva in ett band med en annan färg för att lägga till ett stänk av färg till repet.
  • Dekorera dina stolar. Om du har en speciell middag, varför inte göra en dekorativ stol tie back med lite rep. Du kan välja att antingen binda repet direkt på baksidan av sätet, eller så kan du använda den för att samla in ändarna på ett tygstycke som du kommer att använda som ett sittunderlag.
  • Gör en ram av rep. Få en gammal trä bildram och lite snöre. Med en limpistol, försiktigt limma på repet för att skapa en ram för ram. Om du har en tunn bit garn och din ram är lite tjock, så du kanske vill göra mer än ett lager. För hörnen, kanske du vill vrida repet på ett speciellt sätt för att skapa en konstnärlig effekt.
  • Limma den på en dekorativ kudde. Ha en dyster kasta kudde du vill piffa upp? Limpistol en bit snöre på det! Skapa mönster, såsom ett kors mönster att göra kasta kudde ser ut som en gåva. Du kan också göra vissa kurvor eller vågor med repet. För att göra detta projekt, bör du ritar i din design först så att du har ett mönster att följa innan du slutligen limma på repet. Du kanske vill hitta lite rep med lite färg eller glitter på den för att göra det mer intressant.
  • Dekorera en lampa med lite rep. Om du har en gammal lampa som du vill uppdatera utseendet, har du två alternativ. Du kan välja att rada skuggan med lite rep. Ditt andra alternativ är att dekorera kroppen själv av lampans. Om dekorera skuggan, fodrar gränsen av lampan, både den övre och nedre delen. Du kanske även vill göra virvlar eller band en knut. Om dekorera kroppen av lampan, så du kanske vill begränsa den till bara linda bandet runt kroppen.


Använd din fantasi när du inreder med rep. Din enda begränsningen är din fantasi!