E2a

Hur man använder konsten storyboarding

När du försöker förmedla narrativa flödet av ett skript eller koncept, kanske du vill inte bara sälja idén som du har i åtanke, men också hjälpa kunden visualisera hur idén förmedlas till publiken. Det bästa sättet att uppnå detta är genom användning av en storyboard.

En storyboard är som en serietidning

En storyboard är som en serietidning, med illustrerade paneler skildrar scener som utspelas i skriptet. En storyboard är mycket praktiskt omsätta den skriftliga manus till ett visuellt medium eftersom det ger läsaren ett sätt att "se" vad som beskrivs. En storyboard panel visar vägen ett skott skall bestå, vilket ger en klar uppfattning om hur nära eller långt ett föremål eller skådespelare kommer att visas i relation till andra, och det speglar också hur det relaterar till nästa skott. Panelen kommer även att visa vilka delar av manuset sammanfaller med det visuella, vilka ljudeffekter eller musik scoring hörs, och ger en övergripande känsla av hur manuset kommer att få veta.

Dessutom

Hur man använder konsten storyboarding. Skapa dina miniatyrer.
Hur man använder konsten storyboarding. Skapa dina miniatyrer.

Dessutom ger en storyboard den avsedda betraktaren ett sätt att korrekt kritik på manuset. Att kunna se flödet av manuset bättre, är betraktaren möjlighet att citera vilka skott behöver ändras och vilka delar av manuset som är svag och behöver skrivas om. Om någonsin, prova omstrukturering av pacing eller beställning av vissa scener för att uppnå en bättre berättelse.

  • Obs: När du gör ett storyboard, är du inte skyldig att ha otroliga konstnärliga färdigheter. Tänk på att en storyboard är avsedd att föreslå sätt narrativa flödet i ett visuellt sätt och är inte tänkta att ses som slutliga konstverket hur en tecknad serie eller en grafisk design ses. Streckgubbar och former är nog att föreslå hur ditt manus är tänkt att flyta, så länge de är märkta tillräckligt klart för att kunna identifieras.
  • Börja med manuset. Lägg ner manuset framför dig och försök att visualisera hur du vill att berättelsen ska berättas. Ta del av de viktigaste scenerna i skriptet eftersom dessa scener måste ges tillräckligt fokus i den slutliga produkten. Bryt ner manuset till en skiss och notera om det finns några delar av manuset som inte kommer att ha en dialog.
  • Skapa dina miniatyrer. En miniatyr är en mindre skissat version av din storyboard. Medan ett enda ark kopieringspapper kan ha sex paneler av en storyboard, bör en hel tumme-spikad storyboard kunna passa på obligationsmarknaden papper själv, beroende på längden av vad du faktiskt bildmanus. En miniatyr är viktigt att få en visuell känsla av hur berättelsen ska berättas. Miniatyrer kan också ge dig en glimt av vad scenerna kan ha så mycket dialog som ett bredare utbud av skott kan behövas för att hålla den från att bli tråkigt.
  • Visuella tips! Tänk på att när du skriver dina scener, det finns filmer som gör tekniker som kan vara mycket användbar för att uppnå dramatiska berättandet. Ett inrättande av skott, vanligen en visning där scenen sker, är ett bra sätt att bygga upp over-all emotionell känsla av din historia. Rumsliga förhållanden måste iakttas för att bibehålla en inre konsekvens av "vem är där" bland dina karaktärer och uppsättningen. Tänk så bra när övergång enheter som upplöses, diabilder eller mycket grundläggande cut behövs för att flytta mellan bilderna. Också överväga om medelstora eller närbilder är bättre på att förmedla vad du vill säga.

    När du är nöjd med det totala flödet, är du redo att skapa själva storyboard. Återigen, tänk på att storyboards är tänkt att vara en preliminär inblick till hur en berättelse berättas. Det är normalt att även den slutliga storyboard att fortfarande ha förändringar och redigering görs till det.

  • Skapa din storyboard. Oavsett om du skapar din storyboard för hand (visar dem direkt på papper) eller med hjälp av en storyboard programvara (exempel Storyboard snabb och Celtx ) på dess mest grundläggande, bör en storyboard ha en illustrerad panel som visar ett enda skott och berättande och dialog som skulle vara närvarande i just shot. Om det verkar vara alldeles för mycket text i en enda panel (vilket skulle innebära att skottet skulle vara ett långskott med massor av prat), överväga att dela den panelen i två eller flera paneler, så att publiken ser fler saker som händer under samma sekvens .

    Också överväga om skotten skulle fungera bättre med rörelse. Filmskapande utnyttjar dolly, banan och skotten pan för att ge vad som normalt skulle vara en statisk scen mer liv. Rörelse kan också användas för att styra tittarnas uppmärksamhet utan att behöva bryta skottet med en nedskärning.


Storyboarding används ofta i filmskapande

Storyboards används ofta i filmskapande. Men tro inte att du inte kan använda den för att visualisera och förmedla saker bättre när pitching idéer för ett bildspel, en kommersiell eller bara en videopresentation för ett bröllop. Kreativitet är din enda begränsning.