E2a

Hur man använder en stickmaskin

Om du är en knitter

Om du är en knitter, kanske en stickmaskin vara en intressant maskin att ha. Om du är nybörjare i att använda en stickmaskin, kan det vara skrämmande, men. Det är inte jämförbart med en symaskin där du bara sitta på den och sy. En stickmaskin använder fler nålar än en symaskin. En stickning Maskinen består av en rad av nålar som kallas låskretsen krokar och en vagn som går genom barren för att göra en stickad sektion.

Hur man använder en stickmaskin. Vet vilken typ av stickning maskin du behöver eller vill använda.
Hur man använder en stickmaskin. Vet vilken typ av stickning maskin du behöver eller vill använda.

Det kanske låter komplicerat, men när du vet hur man använder en stickmaskin, det är inte så illa. Genom en stickmaskin, kan du nu njuta av fördelarna med att göra kläder, hattar och andra projekt snabbare och nå bättre resultat än att göra det för hand.

  • Vet vilken typ av stickning maskin du behöver eller vill använda. Om du använder en manuell stickmaskin, handlar det knitteren flytta runt pinnar för hand för att ändra mönstret. I skapandet av ett mönster, behöver maskinen ett hålkort. I datoriserade stickmaskiner, å andra sidan, kan användaren lagra det grundläggande mönstret så att mönstret kan sparas i minnet. Det finns olika storlekar typer av stickmaskin tillgängliga, beroende på storleken av garnet de använder. Skrymmande maskiner används för skrymmande tröjor eller sportiga garn. Den mid-gauge stickmaskin är den mest anpassningsbara, och resultaten ser ut som de var handgjorda. För fina babykläder, är en standard stickmaskin mest lämpliga.
  • Kolla manualen och bli bekant med din stickmaskin. Titta noga och lär dig att bekanta olika delar av maskinen och identifiera dem med hjälp av bilderna på manualen som referens. Följ instruktionerna i casting-på sömmar och säkerställa att nålarna är i brukbart skick.
  • Välj plagget du vill göra utifrån mönstret boken. Konfigurera mönster papper och bruksanvisning.
  • Organisera garn och andra material som behövs. Varva ner garnet i en korg eller behållare och ladda trådarna genom gängorna och vagnen.
  • Ställ nålar, rattar stygn och radräknare. Gör en spänning mätare genom att sticka en spänning färgruta. Placera vagnen på vänster sida om nålen sängen och ordna nålar. Håll garnet mellan de första två nålar på vänster med höger hand. Vira garnet motsols runt nålen. Ta garnet till den andra nålen och upprepa proceduren. Justera sömmen ratten enligt tjockleken på ditt garn. Lay garnet på golvet framför stickmaskinen och igenom maskinen. Justera raden mot "000" och lägg på kammar på stygnen med vikter.
  • Börja sticka. Skjut vagnen över nålbädden från vänster till höger för att börja sticka den första raden. Fortsätt att sticka tills du har rätt antal rader fullgjorts för färgrutan. Var medveten om spänningen så att den stickade delen är platt och har inga stegar i stickning. Ta ut vikterna från tyget och Swatch. Klipp garnet.
  • Öka eller minska stygn. För att öka en maska ​​på stickmaskin, har garnet i handen när du skapar en ny rad och välj en annan nål. Tråd runt den nya nålen och börja sticka. Du kan upprepa proceduren vid slutet av varje rad eller vänta tills du startar en ny. För att minska söm, placera nålen genom söm och går den över till nästa stygn så att du stickar två maskor samtidigt.

Hålla på att öva dig stickmaskin färdigheter och på nolltid du kan göra de projekt som du alltid har velat göra.