E2a

Hur man använder en pop nit fästelement

Innan bärbara popnitar kom in i byggnaden bilden

Innan bärbara popnitar kom in i byggnaden bilden, hade gammaldags nitning sin andel av tidigare sidor. Denna teknik användes för att skapa världsklass strukturer som Eiffeltornet, Sydney Harbour Bridge och Shukhovtornet. Det var ett väsentligt inslag i upprättandet pålitlig bil chassi. Dessutom åberopas flygplan på dess fördelar såsom hög hållfasthet och låg vikt.

Den moderna motsvarigheten till traditionella nitar har tillåtit människor att limma samman material genom att helt enkelt arbeta på en enda sida av projektet. Såhär korrekt poppar görs.

  1. Rikta ditt material noggrant. Gör de nödvändiga förberedelserna för de första stegen i ditt arbete. Ta in de material och se till att det finns lämplig inriktning. Om din konfiguration innehåller det första materialet ovanpå den andra så kommer det vara lämpligt att använda en klämma för att upprätta stabilitet.
  2. Skapa en perfekt passform. Borra hål i de områden som kräver nitning är en integrerad steg som behöver uppmärksamhet på detaljer. Hål bör göras hela vägen genom båda materialen. Gör det till en vana att kontrollera borrkronan och niten diameter. Mätningar bör sammanfalla. Beakta korrekt avlägsnande borr. Detta görs genom att låta verktyget att rotera såsom du drar ut den därigenom förhindra formen på hålet från att bli förvrängd.
  3. Välj det verktyg som passar din stil. En nitning arbetet kan utföras med antingen en pistol eller en nitmaskin. Generellt är huvudparti fäst vid en tångliknande handtag. Ett fast grepp om handtagen utlöser hjulen att tvinga niten mot skytten. De två inblandade ytorna fogas samman via två motioner, bland annat en flackare niten huvud och att bryta dess stift. Stiftet s separationen dikteras av en i förväg bestämd svag punkt. Kontrollera kompatibiliteten för din verktygets munstycke med skaftet på niten. Flänsen av niten bör sätet bekvämt på munstycket när niten är införd.
  4. Ladda upp snyggt. Få verktyget i ditt val och sätta den spetsiga delen av niten på det främre partiet av nitningsprocessen gadget. Som nämnts ovan, skall huvudet området på niten göra tillräcklig kontakt med näsan bit av verktyget. Se till att du har etablerat en stabil och fast infästning. Detta kan göras genom att sätta lite press på verktygets handtag. Sätt hela installationen i hålen som du inledningsvis har gjort.
  5. Den pop skall göra er fria. Starta själva nitning genom att placera tillräckligt tryck över det material som du tänker att förena. Samtidigt så ger hanterar pull de behöver och sedan släppa dem ett tag. När du är säker på att huvudet på niten ordentligt har fästs på vapnet du kan ge handtagen annan pull. Stegen bör ske kontinuerligt. Ett knäppande ljud markerar slutet på din nitning projektet. Vapnet kommer att frigöra sig från det säkrade niten. Du kan gå till de andra hålen efter att låta det som är kvar av niten lossna från verktyget.

Hur man använder en pop nit fästelement. Rikta ditt material noggrant.
Hur man använder en pop nit fästelement. Rikta ditt material noggrant.

Glöm inte att skydda dig när de utsätts för dessa situationer. Skyddsglasögon och handskar kan skydda ditt välbefinnande.