E2a

Hur man använder en NES controller på wii

Nintendo Wii har vuxit så mycket i popularitet under de senaste åren som det har sålt både Sony Playstation 3 och Xbox 360 i termer av sålda enheter. Nintendo Wii är en kraft att räkna på grund av dess visuella gränssnitt och förmågan att styra karaktärer i spelet genom att enbart flytta styrenheten. Många spel som äventyr och sport titlar har varit de mest populära val bland gamers. Men har du någonsin undrat om du kunde använda din gamla NES controller på din Wii för att spela klassiska spel? Om du har, då du är i tur eftersom det är i själva verket en möjlighet att använda en klassisk NES controller för att spela spel från den konsolen. Det är som att återuppleva 80-talet igen! Nedan följer en guide om hur du kan göra det.

  • Vad du behöver. Innan du kan börja med denna uppgift, finns det några saker som du måste ha. Självklart måste du ha en Nintendo Wii-konsol som du kan köpa i någon gaming butik nära ditt område. Du behöver också ha en klassisk NES controller, som kan köpas i specialaffärer eller från Internet. Köp ett online genom att besöka webbplatser som eBay och Craigslist för att hitta det du behöver. Du kommer också att behöva köpa en Wii / NES controller adapter som också kan köpas i ett spel butik och slutligen, kan du köpa ett paket av klassiska NES-spel för Wii från spel butiker. Ett paket kommer vanligtvis med 25 spel som har fakturerats som de bästa NES spel för generation.
  • Instruktioner. Börja med att slå på din Wii-konsol. När den har redan startat upp, koppla in din klassiska NES controller i adaptern som har en liknande port. Följ sedan detta genom att koppla in adaptern på Wii i controller terminalport. Därifrån kan du navigera genom systemet påminner om att använda en Wiimote. I händelse av att NES handkontrollen inte fungerar omedelbart, kan du bli tvungen att starta systemet med hjälp av en Wiimote först innan du byter till NES controller. När du är igång, kommer du att kunna använda Classic Controller utan problem. Slutligen sätter spelpaket i Wii och vänta på att programmet ska börja. Välj sedan bland de spel du vill spela och du är redo att gå!


Hur man använder en NES controller på wii. Vad du behöver.
Hur man använder en NES controller på wii. Vad du behöver.

Kom ihåg att bara klassiska NES spel kan spelas med en NES controller. Du kan inte spela SNES-spel med en NES controller eftersom den saknar L1 och R1-knappen, som SNES styrenheter har. Samma sak gäller för Wii som du inte kan navigera eller styra spelen med en klassisk NES controller. En sista sak som du bör veta är att adaptern för regulatorn är en plug-and-play-enhet. Du behöver inte ställa upp särskilda controller knappar innan du kan använda det på det sätt du gjorde med en NES-konsolen. Ha kul!