E2a

Hur man använder en mattkniv

En brukskniv är ett vasst skärande verktyg som används för olika ändamål såsom handel och hantverk. Det är lätt att bära och använda, och det är allmänt används i fabriker, magasin eller andra platser där verktyget används ofta för att öppna lådor, paket eller att skära igenom sladdar och tunna rep. En brukskniv består vanligen av en enkel platta hållare och är oftast gjord av plast eller metall.

Hur man använder en mattkniv. Olika typer av verktyg knivar.
Hur man använder en mattkniv. Olika typer av verktyg knivar.

Utility knivar används över hela världen, och är ofta kallas olika namn, såsom "Stanley kniv" (uppkallad efter Stanley Works, en tillverkare av sådana knivar), "kniv", "mattkniv" och "mattkniv."

Utility knivblad

Utility knivblad. Ett verktyg kniv möjliggör för användaren att justera och utvidga bladet från handtaget. Så om en person är att skära igenom en låda som innehåller ömtåliga föremål, kan användaren justera bladets längd och välja att förlänga bara en liten del av bladet så att det inte kommer att gå djupt igenom boxen och skada de objekt inuti.

Å andra sidan kan man justera bladet till dess största storlek vid hantering grova rutor som är svåra att öppna. De flesta allmännyttiga knivar har en mekanism för att låsa bladet på plats, så när användaren behöver använda kniven, kommer bladet inte flytta in eller ut samtidigt i en skärande rörelse.

Olika typer av universalknivar

Olika typer av universalknivar. Det finns också ett fast blad version.
Olika typer av universalknivar. Det finns också ett fast blad version.

Olika typer av verktyg knivar. Man bör välja rätt brukskniv för jobbet. Det finns utility knivar med en snabb-mekanism för ändring, som tillåter bladet bytas ut utan behov av några verktyg. Det finns knivar speciellt används för att skära svider och linoleum samt en snap-off kniv som består av ett långt blad som glider ut.

Det finns också ett fast blad version

Det finns också ett fast blad version, formad som en penna med en vass kniv i ena änden. Denna typ av brukskniv, brukar kallas en X-Acto kniv, kräver känslig och precision skära. Så när man behöver skära små fina och exakta former eller linjer, bör man använda denna typ av blad, som det är mest lämpad för hantverk och lätta material.

Annan användning

Annan användning. Tyvärr är universalknivar ibland används som vapen. Sådana knivar har varit kända för att användas för terrorism attacker och för mindre brott, såsom i rån eller i skolor. Som ett vapen, kan universalknivar skada eller döda. Därför måste säkerhetsåtgärder göras. Airlines, till exempel, har totalförbjudna universalknivar, och även plast knivar från flygningar.

Säkerhet

Säkerhet. Var försiktig när du använder verktyget knivar. Se till att inte använda det framför små barn, eller lämna en mattkniv i ett område där den lätt kan nås av små barn. Också bör man vara noga med att komma ihåg att dra i bladet innan du lagrar en kniv bort. Även en vuxen bör vara försiktig när du använder en mattkniv. Vissa människor skulle förstrött sätta dessa i sina fickor och förkläden, och hamna glömma det och skadar sig.

Utility knivar finns i olika färger och märken

Utility knivar finns i olika färger och märken. De kan hittas i de flesta vanliga hårdvara butiker och mycket bra att använda i både hantverk-making och gör-det-själv-projekt. Dessa har olika användningsområden, men det viktiga att komma ihåg är att säkerheten kommer först.