E2a

Hur man använder en hylsa verktyg

Skyddshylsor är metall

Genomföringar är metall, plast eller gummi ringar som används för att förstärka eller försköna olika typer av tyger och material. Mindre genomföringar kallas öljetter, som normalt används i praktiska hantverk och objekt kläder. Å andra sidan, som kallas stora genomföringar cringles allmänhet används för hem eller båt fixturer och andra mer tunga applikationer.

Hur man använder en hylsa verktyg. Välj rätt genomföringen.
Hur man använder en hylsa verktyg. Välj rätt genomföringen.

Oavsett om reparationer i hemmet, skrot bokning eller läder arbete, inställning genomföringar är lätt om du har rätt verktyg och vet rätt sätt att använda dem. Beroende på ditt syfte, det finns olika genomföring inställning verktyg.

För tunga applikationer eller massproduktion

För tunga applikationer eller massproduktion, är en tung, spak-typ genomföring maskinen normalt att föredra. Men handhållna kit är ofta tillräckligt för lättare eller hem applikationer. En normal uppsättning handhållna genomföring verktyg inkluderar flera genomföringar samt inställning och styckning enheter. Den vanligaste är den tång-typ och hammare punch verktyg inställning. Denna artikel kommer att guida genom den grundläggande processen genomföring inställning med hjälp av dessa handhållna verktyg.

  • Välj rätt genomföringen Före inställning du behöver för att mäta två saker -. Objektet som skall införas i genomföringen och det tillgängliga utrymmet på materialet där genomföringen skall placeras. Med hjälp av dessa mätningar, bedöma storleken på genomföringen som skall användas. Visa även det material som ska användas för att välja om du vill använda metall, plast eller genomföringar gummi.
  • Markera placeringar på materialet. När du har förberett genomföringen par, fastställa materialet och markera placeringarna av genomföringarna. Om du ska infoga en rad genomföringar, börja från mitten av materialet går utåt åt sidan.
  • Punch ett hål genom materialet. Flesta tänger och hammare genomföring verktyg kommer med ett grepp punch. Slå stansen med lagom kraft med en gummihammare.
  • Sätt genomföringen genom hålet i materialet. Hylsan införes från utsidan av "höger" av materialet. Den andra ringen som skall placeras på den andra sidan av materialet kallas en "bricka".
  • Ställ genomföringen med hjälp av tång Setting Tool. Håll tången med längre centrum "sond" på underkäken. Sätt in materialet i tången, så att skyddshylsan hålls av underkäken med tyget på toppen och brickan av överkäken. Proben på underkäken bör passera genomföringen hålet. Tryck tången för att stänga och hålla i några sekunder för att ställa in genomföringen jämnt och tätt.
  • Ställ genomföringen med hammaren stansen. Med tyg ovanpå, säkert placera genomföringen på spåret ovanpå metallskivan. Placera brickan ovanpå tyget och in verktygsstål inställningen genom genomföringen hålet. Slå inställningen verktyget tre till fyra gånger med en rawhide eller gummiklubba för att ställa in genomföringen.

För att förhindra att avfall i material, alltid testa genomföringen och inställningen tekniken på ett prov av det aktuella materialet innan du fortsätter med projektet. Det är nästan omöjligt att ta bort en genomföring när det har satt så alltid arbeta med omsorg och säkerhet.