E2a

Hur man använder en gnista mätare plugg gap

Ett tändstift är en elektrisk anordning som används i en bils inre förbränningssystem. Även känd som tändstiftet, fungerar genom att åstadkomma en första gnista från förbränning av gaser och komprimerade drivmedel i bilens system. När bilens förbränningssystemet verkar vara varierande - svårt att starta bilen när bilnyckeln vrids medurs - är det möjligt att problemet ligger på tändstiftet och därmed behovet av att bytas ut.

När tändstift byts bör ägaren ordentligt gapet tändstiftet enligt den specifika skillnaden intervall som anges i bilens instruktionsbok. Gapet används för att bibehålla avståndet mellan den centrala elektroden och jordelektroden. Gapping manuellt görs med en gnista mätare plugg gap, som är en skiva som används för att mäta gapet i tändstiftet. Denna artikel kommer att lära dig hur du använder en gnista mätare plugg lucka för att säkerställa att din bil blir ordentligt gapped, vilket leder till en ökning prestanda på din bil.

Hur man använder en gnista mätare plugg gap. Förbered allt material och utrustning som behövs.
Hur man använder en gnista mätare plugg gap. Förbered allt material och utrustning som behövs.

  • Förbered allt material och utrustning som behövs. För att börja behöver du bilens reparationshandbok, ett nytt tändstift och ett tändstift mätare.
  • Vet rekommenderade gapet från bilens reparationshandbok. Gapet kan vara mycket specifik för din biltyp det är därför det är bäst att rådgöra med din bilens reparationshandbok för det utbud av tändstiftets gap. Vanligtvis är dock den rekommenderade gapet 0,9-1.8mm. Detta kan dock variera för din bil. Om du inte har bilens reparationshandbok kan du kontrollera din gamla tändstift eller så kan du begära hjälp från närmaste bilen tekniker. Du kan också söka på nätet för en mjuk kopia av bilens handbok.
    Efter korrekt isärglidning tändstift, kan du installera det nu i bilen. Sätt i kontakten i facket vrid medurs. Med hjälp av en hylsnyckel, fortsätt vrida den medsols tills kontakten är ordentligt ansluten till sitt fack.
  • Har tändstiftet rengöras. Damm och smuts som finns i tändstiftet kan skada kontakten det är därför det är bäst att torka den först med en torr handduk.
  • Gap tändstiftet. Håll tändstiftet med ena handen och gapet mätaren med den andra. På det lilla hålet i pluggen, lägg i gapet mätare. Eftersom detta hål är mellan de centrala och jord elektroder bör "avstånden" från hålet till båda elektroderna vara lika. Denna "avstånd" bör då vara erforderlig gapavstånd mätt genom gapet mätaren. Om det inte är inom gapet området kan du trycka mätaren tändstiftet tills du når önskat område.


Nu till att du har gapped din tändstift

Nu till att du har gapped din tändstift, är det då lämpligt att omedelbart installera den i bilen. Du kan göra detta genom att sätta i kontakten i facket i bilen och vrida kontakten medurs för att dra åt affinitet. Sedan kan du fästa det fullt till facket med användning av en hylsnyckel.

Notera att det är mycket viktigt för tändstiftet att gapped innan det används. Om inte, finns det en stor möjlighet till minskad prestanda för din bil, eller ens skada i bilens förbränningsmotor-system.