E2a

Hur man använder en bok bindemedel

En bok bindemedel är ett praktiskt verktyg att använda om du vill sortera sidor och binda dem till att bilda en bok. Detta är en bra idé som sorterade sidor är lättare att organisera än lösa sidor. Och den goda nyheten är, de är ganska lätt att använda! Här är de sätt att använda en bok bindemedel:

Vet boken bindemedlet sida kapacitet

Hur man använder en bok bindemedel. Vet boken bindemedlet sida kapacitet.
Hur man använder en bok bindemedel. Vet boken bindemedlet sida kapacitet.

Vet boken bindemedlet sida kapacitet. Vet att du aldrig ska lägga i papper som är bortom kapaciteten av boken bindemedel. Bortsett från detta skulle resultera i en slarvig bokbindning jobb, kan detta också resultera i papper fastnar eller din bok bindemedel få brytas lätt.

Förbered tidningarna som bindas. Kom ihåg att det är mycket viktigt att du kontrollerar om sidorna är alla i rätt ordning och att de är i linje perfekt. När du har börjat bindningsprocessen det är mycket svårt - om inte omöjligt - att rätta till eventuella misstag med avseende på ordningen på papper eller deras anpassning.

Sätt i papper i den bindande maskin. Det finns en plats i den bindande maskin där du kommer att placera papperen så att jämnt fördelade hål kan stansas i. Du skulle behöva utöva kraft när du gör detta, så att alla papper, från första till sista, kommer att ha hål ordentligt insatt.

Förbered bindande mekanism

Förbered tvingande mekanism. Det finns många typer av bindande mekanism som du kan använda för att binda dina sidor tillsammans. Några av dessa inkluderar en spole tråd bindande och dubbel tråd bindande. De närmare detaljerna om hur du skulle nu binda ihop sidorna beror främst på vilken typ av bindande maskin som du använder och binda som du vill använda på sidorna.

Vet boken bindemedlet sida kapacitet. Förbered tidningarna som bindas.
Vet boken bindemedlet sida kapacitet. Förbered tidningarna som bindas.

Om du har en kam bindande, bör du dra i boken bindemedlet handtag så att du kan se tänderna i boken bindande maskin. Justera utrymmena hos kammen bindningen i tänderna hos maskinen.

Om du har en dubbel tråd binda, använda maskinens tråd hållare och sätt i kabeln binda som du vill använda. Se till att du ordentligt anpassa utrymmen i tråden i tänderna på maskinen.

Bind ihop sidorna

Bind ihop sidorna. I början, skulle du behöva manuellt ordna hålen i papperet i ryggarna och tänder binda: kort sagt, bör en perforering i sidan sättas in för att en tänder tråden eller kamma binder. Dra sedan ner spaken på bindande maskin, vad som kommer att hända nu är att binda kommer att låsas in på sig själv och kring sidorna i boken som du skapar.

Där har du det

Där har ni det! Dessa är stegen för effektivt med en bok bindemedel. För maximalt resultat, tar sig tid att läsa igenom maskinens handbok inte bara så att du kan känna av de specifika instruktioner för just din maskins märke och modell, men så du kan också ta reda på de andra funktioner som din maskin kan erbjuda, samt säkerhetsföreskrifterna för användning av maskinen. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!