E2a

Hur man använder en apokromatiska refraktor

För vissa astronomi entusiaster och fotografer utrymme

För vissa astronomi entusiaster och fotografer utrymme, ha en bra apokromatiska refraktor är tillräckligt för att ge dig en vacker vy-vacker nog att göra dig gråta. Detta är möjligt på grund av de super skarpa bilder som kan ses genom denna typ av teleskop. Tack vare dess extra-low Dispersion eller ED glas, är de tre grundfärgerna sätta i fokus och ger bättre bilder. Men innan du kan se bilder som är vacker nog att göra dig gråta, bör du lära dig hur man korrekt använder en apokromatiska refraktor först. Såhär:

  • Köp det bästa apokromatiska refraktor. Den största nackdelen med denna typ av teleskop är den höga prislappen. De anses top-notch apokromatiska teleskop kan vara så dyrt som 750€ för varje tum av bländare. Det finns billigare alternativ, dock. Dessa är de nyare modellerna av teleskop, som kan vara ca 750€ för en fyra-tums ED-glas optiska tuben. Det är bra nog för att tillfredsställa praktik. Men, om du kan, använd en top-notch teleskop.
  • Förstå vetenskapen bakom mest apokromatiska refraktor. Astrologer vill ha det bästa teleskopet för att ge dem de mest exakta bilder möjligt. Denna typ av teleskop kan ge det eftersom det använder speciella och optiskt känsliga marker som skulle kunna fokusera på alla färger på samma gång. Det finns några refraktor teleskop som ger lila gloria på objektet, men. Detta händer oftast på grund av stora men billig linser.
  • Bekanta dig på skillnaden mellan olika storlekar av linser. Apokromatiska refraktor linser har 3-4 linser som används för att separera färger. På grund av dess antal linser, blir teleskopet mycket dyra. Men återigen, vara medveten om att större är inte alltid bättre för apokromatiska teleskop. Ju större linsen är, desto mer aberration det kan skapa. Aberration är störningen av ljus som gör en bild mindre skarp. Det är därför mindre linser är dyrare eftersom de kan ge skarpare bilder även med samma öppning.
  • Använd en apokromatiska refraktor. Denna typ av teleskop är precis samma som andra teleskop. Du använder det genom att lägga ögonen på ena änden av teleskopet och sedan se igenom från det. Den stora skillnaden i apokromatiska refraktor är de skarpare bilder kan producera på grund av dess bättre objektiv.
  • Lär om begränsningarna i en apokromatiska teleskop. Även kor, vissa utrymme entusiaster inte imponerad av hur apokromatiska refraktor fungerar. Detta teleskop kan inte ge detaljerad bild av sky-objekten. Dock fungerar detta teleskop bäst för att fånga månen, ljusstarkare stjärnor, planeter och kluster stjärna. Därför är en apo teleskop för dig om du vill se färgglada bilder av rymden.


Det finns fortfarande många typer av refraktor teleskop på marknaden

Hur man använder en apokromatiska refraktor. Köp det bästa apokromatiska refraktor.
Hur man använder en apokromatiska refraktor. Köp det bästa apokromatiska refraktor.

Det finns fortfarande många typer av refraktor teleskop på marknaden. Apokromatiska är bara en av dem. Några av dessa typer kan ge bättre fokus och kanske har bättre teknik. Det hjälper om du kan använda en apokromatiska refraktor innan du investerar på en. Prova att använda andra typer av teleskop, alltför. Du bör vara övertygad om att en apo teleskop är bäst för ditt syfte genom att jämföra den med andra teleskop. Oroa dig inte om det eftersom de flesta teleskop butiker tillåter produkttester innan den slutliga försäljningen. När allt köpa en top-notch apo teleskop är en viktig investering.