E2a

Hur man använder däck växlare utrustning för motorcyklar

Många motorcykel ägare väljer att göra sina egna reparationer och underhållsarbete för att spara kostnader. Om du väljer att göra din egen reparationer, måste du veta hur man korrekt att demontera och återmontera motorcykeldelar och har grundläggande färdigheter i att förändra, montering och balansering motorcykeldäck. Du behöver också rätt utrustning och verktyg för att göra jobbet.

För att ändra motorcykeldäck

För att ändra motorcykeldäck, behöver du däck växlare utrustning, spakar däck, en pärla brytare, ett hjul balansaxel stativ och en luftkompressor eller 2-stegs handpump. Det finns flera märken och typer av däck växlare för motorcyklar. Enhetens montering och användning kommer att bero på vilken modell du väljer.

Att veta hur man använder ett däck växlare, se följande:

Cykel Hill handbok däck växlare

Hur man använder däck växlare utrustning för motorcyklar. Skruva fast maskinen står säkert ett betonggolv eller plywood golv.
Hur man använder däck växlare utrustning för motorcyklar. Skruva fast maskinen står säkert ett betonggolv eller plywood golv.

Montera däcket växlare kit med:

  1. Fäst pärla brytaren basen till ett träblock med medföljande skruvar.
  2. Skruva fast kulan brytarens vridningspunkt till ramen.
  3. Skruva de tre armarna till maskinens stativ bas plattan.
  4. Fäst etiketten på en av armarna, att fungera som en guide i positionering och justering av fastspänningsblocken, beroende på från 7 till 21 diameter av däcket fälgar.
  5. För att säkra ditt däck växlare:

  • Skruva fast underredet till ditt garage golv med de medföljande ankare och bultar eftersläpning, eller
  • Fäst underredet som en släpvagn eller lastbil stötfångaren hitch fastsättning.

Granska och följ utbildning guide för att ändra ett däck på denna länk .

No-Mar däck växlare

No-Mar varumärke är stolt över utformningen av sin pärla bar och fastspänning system som inte förstör någon typ av fälgen. The Ultimate II-paketet rekommenderas för enskilt bruk eftersom det har den klassiska däck växlare enhet och en komplett uppsättning av all utrustning som behövs i däcket förändras med en instruktions CD-ROM.

Du kan installera enheten däck växlare med:

  1. Skruva fast maskinen står säkert ett betonggolv eller plywood golv. Om bultad till en plywood undergolvet, lägg ett lager av 3/4 "plywood för mer solid golv. För att lagra enheten, ta bort eftersläpning bultarna och lämna bifogade ankare.
  2. Fäst enheten till en släpvagn däck, eller monteringsfäste enligt instruktionerna.

Du kan hitta i företagets webbplats på nätet demo video som visar drift och användning av utrustningen. Du kan studera och följa stegen och förfaranden demontering, montering och balansering däck och andra situationer som kan uppstå i däck förändras.

För att ändra motorcykeldäck.
För att ändra motorcykeldäck.

Wikco Motorcykel däck växlare

Det finns två modeller av Wikco Tire Motorcykel Manuell växlare MC110.100 och MC110.200 att båda erbjuder skydd mot repor fälgen. De Wikco däck växlare kan användas för gata cyklar, cyklar smuts, kryssare, och även cyklar sport.

Den Wikco däck växlare modellens vise klämmor är tillräckligt hög för att klämma ett hjul utan att ta bort remmen remskiva, diskar broms eller drev. Enheterna har nylon klämma kuddar som är tunga och skydda fälgen från skador. Det är lätt att centrera hjulet på plats med klämmor som lätt glida i läge och tredjedel klämma som justerar att hålla hjulet på plats. För att undvika direkt kontakt med metaller kanten och den föränderliga verktyg enheterna har en speciell montering demontera bar med nylon ändar som är utbytbara.

För detaljerade beskrivningar för båda modellerna, kan du gå till Wikco hemsida.

Välj den modell som bäst passar dina motorcykeldäck och budget.