E2a

Hur man använder citattecken och skiljetecken

Citattecken används i texten för att visa att någon talar

Citattecken används i texten för att visa att någon talar, och att du citerar hans exakta ord. Citattecken används också i texten för att visa att du är uppgifter ur en annan text, ord för ord. Citattecken används också runt titeln på en artikel, en uppsats, en novell, en pamflett eller en dikt.

Hur man använder citattecken och skiljetecken. Citattecken används i texten för att visa att någon talar.
Hur man använder citattecken och skiljetecken. Citattecken används i texten för att visa att någon talar.

Enkla citationstecken används vred dubbla citattecken.

Om du skriver dialog kan din användning av citattecken vara följande:

"Jag vill inte sluta nu," Maria sade. "Men jag kommer om du vill."

"Jag skulle vilja att du slutar," säger Bill.

Kommatecken används också för att separata poster i en serie. En underutnyttjad skiljetecken är semikolon.
Kommatecken används också för att separata poster i en serie. En underutnyttjad skiljetecken är semikolon.

Styckeindelning är en annan indikation på dialog. Med varje förändring av högtalare, en ny punkt börjat. Skiljetecken som används med citattecken följer samma regler som de gör med eller utan skiljetecken. Om din offert är en del av meningen som har andra klausuler kommer perioden att gå utanför citattecknen. Till exempel: var författaren av 1984, George Orwell, sagt att "För att få imperialismen, har du att vara en del av det". Om citatet skrevs följande: George Orwell sade en gång att "För att få imperialismen, har du att vara en del av det." End Mark kommer inom citattecken.

Enkla citationstecken används för att ange att någon som citeras själv citerar i texten. Till exempel: "Jag vill inte sluta nu," Maria sade: "men Bill sa till mig," du borde sluta, Maria, "så jag har."

Andra vanliga skiljetecken på engelska inkluderar kommatecken. Ett kommatecken används för att beteckna slutet på en klausul och gå till en annan klausul. Till exempel: Även om min tid här är kort, skall jag göra det bästa möjliga användning av den.

Kommatecken används också för att separata poster i en serie

Kommatecken används också för att separera objekt i en serie. När de används med citattecken, citattecknen är utanför kommatecken. Detsamma gäller för slutet av meningen märken som används för att indikera en fråga eller överraskning, på frågetecknet och utropstecknet är vanligtvis inom citattecken. Andra skiljetecken inkluderar tjocktarmen som används för att ange material som skulle ingå som en enhet. Till exempel: Jag föreslår följande: eller, Dear Sir:

En underutnyttjad skiljetecken är semikolon

En underutnyttjad skiljetecken är semikolon. De flesta författare föredrar att använda enkla meningar snarare än att gå två enkla meningar med ett semikolon. Men när två långa meningar förenas, och båda kan skrivas som fullständiga meningar, är ett semikolon används för att ange att de två idéerna är anslutna och inte separat. Till exempel: Min tid på jorden kommer att avslutas, men kommer jag försöka att inte slösa en dyrbar stund.