E2a

Hur man använder citat i tal och presentationer

Alla gör "det", så varför skulle inte du

Alla gör "det", så varför skulle inte du? Vad är "det?" Tja, "citerar." Specifikt citat från kända eller väl-respekterade personligheter att trumma upp tal och presentationer. Citat säkert lägga zing i allt, särskilt när det gäller att presentera för en publik. Men, måste du överväga dessa regler när det gäller att använda citat i tal och presentationer.

  • Anpassa citatet till tal eller presentation. Du måste använda lämpliga citat som kommer att knyta in perfekt med budskapet i ditt tal eller presentation. Annars kommer du att förlora din publik bara några minuter in i tal eller presentation. Dessutom är en del av anpassningen att veta när du ska presentera ditt citat: öppning, mitten och slut.
  • Tillskriva citatet till rätt personlighet. Vid användning av citat, göra bakgrunden forskning om vem som gav det och vad gjorde det viktigt att rulla av den personens tunga betyder att du placerar betoning på namnet på den personen. Vissa citat är ännu så ikonisk att det ögonblick du säger det, kommer din publik vet vars mun det kom ut, ergo, vikten av att verkligen få den personens namn rätt första gången. Till exempel, "Hitta ett jobb du älskar och du kommer aldrig att arbeta en dag i ditt liv." Vem sade detta citat? Svaret är "Konfucius." Du kan också använda bilder för att visa vem som sade vilket citat för att göra det mer relatable.
  • Kontrollera att det är någon som folk känner att hemma i din bransch. Om du hyping citat i ditt tal eller presentation, är det också klokt att mun citat från någon som publiken delar en gemenskap med. Till exempel, om ditt tal handlar om att göra en skillnad i denna värld genom att dela din stora förmögenhet eller göra filantropiska arbete, kan du hänvisa till de tal som Bill Gates och lyft direkta citat från den. Om det handlar om utbildning, få tal av JK Rowling under 2008 påbörjas träning vid Harvard University.
  • Se till att det är roligt men också aspirational samtidigt. Detta är en aning svårt att uppnå, men du kan göra detta om du är villig att forska om citat som drabbade plats och få folk att skratta samtidigt. Du behöver inte ens att highroad den till biblioteket, bara få på nätet och forskning om citat som faller under denna kategori.
  • Använd lämpligt men färgstarkt språk. Det är frestande är det inte att injicera lite av kanten i ditt tal eller presentation med hjälp chockerande språk? Håll tillbaka och ge inte i. Även när publiken verkar öppen för det, får du inte smutskasta ditt tal eller presentation här sättet. Istället, använd färgrika citat som kittlar, inte kittla.
  • Försök att inte använda citat för att missionera. Om de vill bli predikade på, kunde de få som i kyrkan. Inspirera människor genom dina citat men inte gå överbord.
  • Håll det kort. Korta citat är bäst levereras muntligt som en slags makt punch till ditt tal. Låt de långa citat till presentationsbilder för människor att läsa under söver.
  • Gör inte peppar ditt anförande och presentationen med citat. Annars kommer du bara vara någons språkrör. Kom ihåg att detta är ditt tal och din presentation så gör det ditt eget och inte en skugga av någon berömd.


Hur man använder citat i tal och presentationer. Anpassa citatet till tal eller presentation.
Hur man använder citat i tal och presentationer. Anpassa citatet till tal eller presentation.

Kom ihåg tumregel: Använd dessa citat för att öppna ditt tal eller presentation, för att väcka publiken upp i mitten av det, och att avsluta med ett rungande smäll i slutet av det hela!