E2a

Hur man ändrar kupéfilter i en 2003 Ford Taurus

En bils kupéfilter renar luften innan den går igenom luftkonditioneringssystemet. Samma process gäller under uppvärmning, luftkonditioneringssystem och ventilation. När filtret blir smutsigt är det nödvändigt att ersätta den, eftersom detta kan utsätta föraren och passagerarna förorenad luft och kan orsaka skador på hälsan. Ett smutsigt kupéfilter kan också försvaga ditt ventilationssystem och kan orsaka långvariga skador. Följ dessa steg för att enkelt ersätta den kupéfilter för din Ford Taurus.

  • Förbered de verktyg som du behöver. Ändra kupéfilter är en sammanfattning av procedur, men du behöver några verktyg som hjälper dig att göra jobbet rätt. Du behöver en skruvmejsel eller något platt verktyg, som en spatel eller spackelspade. Du behöver också en dammsugare och, naturligtvis, den nya kabinen luftfiltret. Placera alla dessa verktyg inom räckhåll innan du börjar arbeta.
  • Leta reda på kupéfilter. Stugan Filtret vanligtvis finns i en kapsling bakom handskfacket på din Ford Taurus. Det är vanligtvis 8 inches hög och 10 inches bred. Ta ut din handskfacket genom att klämma sidorna, tills du kan dra ut handskfacket ut om instrumentbrädan. Det hjälper om du tar ut allt innehåll först.
  • Lås upp och ta bort klipp av luftfiltret försiktigt med hjälp av skruvmejsel. Filtret locket är fäst på sin plats med en serie flikar. Ta bort dessa en i taget, så att du kan ta ut kåpan. Var noga med att inte bryta någon av dessa flikar, eftersom de kan vara bräcklig. När du har lyckats öppna den, ta bort den gamla luftfiltret genom att dra upp det.
  • Rengör luftfiltret behållaren. Använd en dammsugare för att ta ut skräp, buggar och damm som kan ha haft samlats på den. Se till att det städas väl innan du installerar den nya kupéfilter. Du kan också använda en fuktig trasa för att torka områden som inte kan rengöras med dammsugare, som fack sidor. När du är klar kan du installera nu den nya kupéfilter.
  • Montera den nya kupéfilter ordentligt. Det är viktigt att det är i linje och att den är korrekt passar i kortplatsen. Detta är att se till att ingen luft kan passera genom utan att filtreras. När detta är gjort, tillbaka locket, följt av flikarna. Flikar ska vara ordentligt monterade på plats för att säkra den nyinstallerade kupéfilter.
  • Kontrollera om det fungerar. Starta bilen och slå på luftkonditioneringen eller värmare. Observera om någon buller kommer ut luftfiltret behållaren eller luftventilerna konditionering. Om det inte finns några konstiga ljud, betyder det att du har installerat det väl. Om det finns väsande ljud, eller om kraften i luften från ventilationsöppningarna är svag, då kanske du har installerat filtret felaktigt.

Det är viktigt att byta kupéfilter när den når sin livslängd

Hur man ändrar kupéfilter i en 2003 ford taurus. Förbered de verktyg som du behöver.
Hur man ändrar kupéfilter i en 2003 ford taurus. Förbered de verktyg som du behöver.

Det är viktigt att byta kupéfilter när den når sin livslängd. Nya filter vanligtvis pågå 15.000 miles med normala förhållanden. Men om du ofta passerar mycket förorenade områden, måste du ersätta det efter varje 10.000 miles.