E2a

Hur man ändrar ett filter transmissionsolja

Ofta gånger du brukar glömma att ändra bilens filter transmissionsolja. När detta händer kommer din överföring att gå dåligt eftersom det är igensatt och orena med smuts. Fluid underhåll är därför mycket viktigt. Enligt biltillverkare överföring färgfilter i din bil måste bytas vartannat år eller 30.000 miles. Detta kommer att ge ytterligare överföring livslängd och utmärkt överföring prestanda till ditt fordon.

Nedan finns sätt att ersätta ditt filter transmissionsolja.

Hur man ändrar ett filter transmissionsolja.
Hur man ändrar ett filter transmissionsolja.

1. Gör följande säkerhetsföreskrifter innan du börjar:

  • Läs och följ alla instruktioner heedfully att säkerställa att du helt förstå dem innan du börjar.
  • Få dina nödvändiga förnödenheter och verktyg redo.
  • Glöm inte alla viktiga instruktioner.
  • Se rätt reparationshandbok för en mer detaljerad och guidad information för just din typ av fordon.
  • Försök aldrig att arbeta på en bil som stöds av en domkraft ensam istället använda sig av en pallbock för att hålla bilen.

2. Börja med lämpliga material. Också köpa en överföring filter och transmissionsolja servicesats. Satsen innehåller packningen, O-ring, vätska och liksom filtret. Använd uttaget tillsammans med stödbenet att adekvat lyfta bilen och för att stödja det också. Knäppte på drain bultar eller lossa alla utom en eller två bultar och deponering pan. Ta bort fläkten så snart överföringen är tom. Lossa O-ringen och filtret.

3. Använd butik handduk för att rengöra pannan, packning och magneten också. Den gamla O-ringen måste komma ut tillsammans med de slitna filter. Om du inte kunde dra ut den slitna O-ringen och filter, kan du ta ut den genom att nå i ventilhuset och kopplingen det med en hacka. Det bör finnas en tätning endast därför det nya filtret inte sitter korrekt om du lämnar slitna tätning. Montera den nya O-ringen på filtret och tryck ner i läge slitna en.

Hur man ändrar ett filter transmissionsolja.
Hur man ändrar ett filter transmissionsolja.

4. Vid denna tid, ställa in det nya filtret. Om du tog ut ett av avtappningspluggen måste du installera det igen. Ta bort pannan och applicera en beläggning av fett eller tätningsmedel till flänsen på pannan eller packningen. Tätningsmedlet eller fett kommer att stoppa upp packningen. Vanligtvis är 20 tum pounds kraft för hand tillräckligt för att dra åt pan bult. Aldrig över skärpt pan bultar eller använda stor kraft på dem för att undvika skador på läppen för att förhindra läckage. Städa området runt pannan när bultarna förstyvade.

5. Använd en tratt för att lägga tillräcklig mängd vätska nivå i transmissionen. Låt motorn gå ett par minuter för att uppnå motorns arbetstemperatur. Kontrollera igen vätskenivån. Fortsätta att lägga vätska som behövs men aldrig över fyller filtret transmissionsolja eftersom detta kommer att leda till ett lågt vätsketryck som kommer att orsaka för tidig överföring misslyckande. Dubbelkolla överföringen för spill och motverka kontrollera vätskenivån igen efter ett par dagar.

Oavsett vilken typ av filter du vill använda på din bil om flush-filter, syntetiska filter, fylla filtret, flytande filter eller en differential filter varje gång du byter ditt filter transmissionsolja. Det är alltid viktigt att välja rätt typ av filter som passar din bil sändning.