E2a

Hur man ändrar en topplockspackning

Ett misslyckat eller brutna packning kan manifesteras på flera sätt

Ett misslyckat eller brutna packning kan manifesteras på flera sätt. Ett sätt att veta att du har ett trasigt packning är när din motor olja har kylvätska i den. Detta är vanligtvis inte ett gör-det-själv aktivitet, eftersom de flesta motorer, ligger svårigheten i själva skicklighet mekanikern att öppna motorn och korrekt installation av en ny packning. Även om huvudet packningen i sig är en relativt billig auto del, det är arbetskostnaden som är stor, för att inte tala om den tid som krävs för själva arbetet.

På grund av olika bilar och motorer som finns

På grund av olika bilar och motorer som finns, det finns ingen sätt att ändra en topplockspackning. Den exakta proceduren skiljer, exempelvis från en överliggande-kamaxel (OHC) motor, till en inre motor kamaxel. Det skiljer sig också om du arbetar på en inline motor eller en V6 eller V8-konfiguration, i vilket fall, måste du byta ut två uppsättningar och inte bara en.

  1. Innan arbete på motorblocket, se till att den är tillräckligt kallt. Du måste också koppla bort batteripolerna och töm kylsystemet. Du kommer också att behöva höja den främre änden av fordonet på pallbockar för att komma åt avgasgrenröret i botten. Ta bort avgaserna volt förbinder avgasgrenröret till avgasröret.
  2. Du kan nu sänka bilen och öppna huven. Avlägsna aggregatet luftrenaren, den övre kylarslangen, och sedan termostathuset. Du bör också ta reda på de höga spänningar kablar från tändstiften. När det inte finns några hinder, kan du ta bort nu ventilkåpan.
  3. Efter avlägsnandet av ventilkåpan, ta bort vipparmarna och stötstänger. Placera dessa delar på en säker plats så att de kan bytas tillbaka till motorn i gott skick. Å andra sidan, om du har en överliggande kamaxel motor, måste du också ta bort transmissionskåpan och kamrem eller kedja. Ventilerna får inte tas bort manuellt som kammen och ventilenheten är mer sannolikt att tas bort tillsammans med huvudet, beroende på motor gör.
  4. Efter att ha fått tillgång till bultar, lossa dem i ordning. Starta från insidan, sakta lossa bultarna i ett spiralmönster och förvara dem på ett säkert ställe. Om de är av olika slag, måste du komma ihåg var de lossnade från. När du har lyckats ta bort alla bultar, måste du bryta huvudet loss från packningen och ta bort den från motorrummet. Packningen tätas inuti blocket, och huvudet du kanske måste försiktigt hammare för att lossa det från motorblocket.
  5. När huvudet tas bort, är du nu redo att installera en ny. Innan du gör det måste du se till att packningen material från alla ytor tas bort. Du kan använda en metall skrapa för att avlägsna detta restmaterial och rengör ytan med ett lösningsmedel.
  6. Montera den nya packningen och huvudet i rätt kortplats. Detta bör göras noggrant och korrekt för att förhindra framtida misslyckanden och skador. Efter att packningen och huvudet, kan du skruva nu bultar på så hårt som möjligt. Efter att ha säkrat huvudet på plats, installera om alla de delar som du bort under utbytet.

Hur man ändrar en topplockspackning. Innan arbete på motorblocket.
Hur man ändrar en topplockspackning. Innan arbete på motorblocket.

Den topplockspackning anses vara den viktigaste tätning ansökan i en bilens motor. Flera krafter gör denna del slits ut eller bryta isär. Innan du försöker att ersätta avbränd packning, men prova att kontrollera andra delar av motorn för andra möjliga källor till motorproblem. Med all sannolikhet kan du behöva ta bilen till en professionell grund av den komplicerade karaktären av packning ersättning, såvida du inte har lång erfarenhet av motor reparation.