E2a

Hur man ändrar en kamrem: steg - för - steg - instruktioner

Ändra en kamrem är inte ett lätt jobb

Ändra en kamrem är inte ett lätt jobb. Det kommer att kräva den genomsnittliga bakgård gör-det-självare en fullständig helg för att ta bort alla delar som behövs för att nå kamremmen. Oroa dig inte, dessa instruktioner kommer att hjälpa. Om du inte är säker, eller om du inte kan avvara mer än en helg om jobbet tar längre tid än väntat, kan du vara bättre att ta bilen till en mekaniker för att få professionell hjälp bilverkstäder. Så här ändrar en kamrem.

Indikationer: När och varför ska jag ändra det?

Hur man ändrar en kamrem: steg - för - steg - instruktioner. Indikationer: när och varför ska jag ändra det?
Hur man ändrar en kamrem: steg - för - steg - instruktioner. Indikationer: när och varför ska jag ändra det?

Du bör planera på att förändra en kamrem eller kedja när det är lättåtkomligt för andra arbeten, t.ex. en vattenpump ersättare. Plan för att ändra kamrem om din bil har samlat mer än 60.000 miles. Slitna eller skadade kuggremmar kan orsaka att motorn går grov eller, ännu värre, inte köra alls. I själva verket kan en paus vara katastrofal för motorn. Slitna kuggremmar kan orsaka minskad effekt och bränsle körsträcka också. Eftersom det är så svårt att kontrollera slitage på en eftersom tillgången är svårt, planerar att ändra det vid rekommenderade intervall. Det är förebyggande underhåll av fordon som kommer att betala stora utdelningar i framtiden. Du vill inte att vänta för att se symptomen på en dålig kamrem.

Eftersom varje bil är lite annorlunda, är det omöjligt att i detalj kraven på varje bil. Men här är en allmän vägledning om vad du kan förvänta dig att behöva göra när du byter en kamrem. Jag rekommenderar starkt att köpa en lämplig Hayne handbok för din bil på en automatisk leverans butik. Det är en bra referens som inkluderar steg för steg instruktioner och hjälp bilder. Nu ska vi ersätta en kamrem.

 1. Vänta över natten för att motorn svalna. Det är inte värt det att riskera att bränna dig på motorn, som förblir varm länge!
 2. Koppla bort batteriet och chock hjulen så att bilen inte kan rulla.
 3. Ta bort alla hinder för tidpunkten remskyddet: Detta kan ta ett tag, eftersom det finns oftast en hel del saker i vägen. Här är en lista över några vanliga bitar du måste ta bort:
  • Ta bort monteringen luftintag.
  • Lossa remskivan som driver vattenpumpen, om det behövs. Vissa bilar kräver att din att ta bort annan utrustning såsom servopumpen. Om så är fallet, ta bort remmen från remskivan och Skruva loss pumpen. Flytta tillbaka ur vägen.
  • Ta bort alla andra tillbehör som stör tillgång till kamremmen.
 4. Använd en stor nyckel på vevaxeln remskiva för att rikta in märket på vevaxelns remskiva med 0 om tidpunkten skalan ingjuten i motorblocket.
 5. Ta bort timing bultarna remskyddet och dra bort locket.
 6. Kontrollera timing lager remspännare. Byt ut dem om de är lösa eller bullriga.
 7. Kontrollera kamaxeln och vevaxeln tätningar. Om de läcker, kan det orsaka tidigt bortfall av nya kuggremmen. Byt ut dem om det behövs.
 8. Se till att alla temporära märken är rätt inriktade, sedan lossa spännaren och demontera kamremmen. Låt varken kamaxeln eller vevaxeln att röra sig medan bandet är avstängd.
 9. Sätt den nya remmen på plats. Justera spänningen, om så är nödvändigt. Se till att det sitter bra över tänderna av tidpunkten drev. Dra inte för hårt.
 10. Applicera en ny packning till tidpunkten remskyddet och ersätta den.
 11. Sätt tillbaka alla tillbehör pumpar som du tog bort tidigare, inklusive vattenpump. Många mekaniker rekommenderar byte vattenpumpen medan du har den. Det är upp till dig.
 12. Kontrollera att alla inställningsmärkena fortfarande är rätt inriktade.
 13. Sätt tillbaka enheten luftintag.
 14. Anslut batteriet.
 15. Starta motorn och lyssna noga på hur det går. Du ska inte höra någon högt stötar om tidpunkten fortfarande är korrekt.

Förhoppningsvis kamrem byte guide har varit till hjälp. Om du får timingen komma i oordning när du bytt bältet, har du ett allvarligt problem på händerna. Antingen korrigera felet, eller kontakta en mekaniker eller bilverkstad. Använd inte ett fordon med felaktig timing, som allvarliga interna motorskador kan uppstå.