E2a

Hur man ändrar en harpa sträng

Ändra strängarna på en harpa är inte en trivial sak

Ändra strängarna på en harpa är inte en trivial fråga. Skicklighet, omsorg och tålamod krävs, även de bästa proffs behöver för att hålla alert och fokuserad när du byter sina strängar. Men även om uppgiften kan vara utmanande och ibland frustrerande, kvarstår det faktum att strängarna bryter, och veta hur du ändrar en trasig sträng är en del av att vara en harpa spelare. Så om du vill lära dig hur kompetent att ändra en harpa sträng, fortsätta läsa denna guide.

Hur man ändrar en harpa sträng. Avlägsna brutna strängen.
Hur man ändrar en harpa sträng. Avlägsna brutna strängen.

  • Avlägsna brutna strängen. Det första steget är att ta bort busted strängen. Lämna inte någon av sina pjäser på harpa, varenda bit måste tas ut. Du bör också ta bort bron stift, men inte kasta bort det. Håll i det för nu.
  • Välj rätt ersättning. Innan du börjar installera den nya strängen, kontrollera först att strängen är av rätt typ. Du kan göra detta genom att ta den trasiga strängen till en butik och be ägaren eller chefen för att få dig en lämplig ersättning.
  • Skapa en knut nära bron. När du har tagit bort alla bitar av den gamla strängen, ta fram den nya strängen. Trä spets nya strängen i hålet i bryggan där den gamla strängen som används för att gå igenom.
    Nästa steg är att skapa en knut som omger bryggan stift. Gör detta genom att skapa två slingor med slutet av strängen som ligger intill hålet i bron. Kontrollera att strängen dras tätt mot pinnen och slingan vid slutet av strängen. Du kan dra i knut mot bron för att skapa ytterligare spänningar. Kontrollera att slingorna är så nära hålet av bron som du kan hantera. Denna min kräver viss skicklighet från din sida.
  • Förankra strängen. Nästa uppgift är att förankra strängen stadigt stämningen pinne. För att göra detta, utarbeta nya strängen tills den når stämningen stift. Tänk på att du måste ge strängen lite slack. Strängen bör inte dras för hårt, det är så att du kan få det omger tappen tre eller fler gånger. Du behöver också strängen är en halv steg högre, så du måste trycka på det tills det når halvt steg.
    Därefter roterar stämningen pinne tills dess hål är vänd nedåt. Du kan använda den underbart bra Cittra stift om du råkar ha en. Detta gör att du kan undvika att bottna medan du sätter i den nya strängen.
  • Linda snöre runt pinnen. Efter detta, koncentrera sig på att linda harpa snöre runt pinnen. Se till att det tappen håller lindas runt bakom sitt hål. Det beror på om strängen lindas på framsidan, det finns en bra förändring att det kan glida någon gång i framtiden och sticka dig. Detta kan vara särskilt störande om det händer mitt i en föreställning.


Du är klar! Ändra en harpa sträng kan vara särskilt utmanande i början, men det blir lättare med tiden.