E2a

Hur man ändrar bromsbelägg

En broms jobb

En broms jobb, eller ändra dina bromsbelägg, är en stor gör-det-själv jobb. Innan du börjar är det viktigt att komma ihåg att bromsarna är den enskilt viktigaste systemet i bilen. Ta gott om tid att bekanta dig med dem innan du börjar arbeta. Dessutom är det en bra idé att arbeta på en sida i taget om du har problem. På så sätt har du en sida för att använda som referens. Vi antar att du vill veta hur man ändrar de främre skivbromsarna på din bil eftersom frambromsarna ger det mesta av bromskraft.

Förberedelse för bromsbelägg byte:

Du måste köpa bromsbelägg innan du börjar detta projekt. Se till att de kommer med en anti-skrika enhet som ett mellanlägg eller köpa några specialtillverkad vätska att lägga till baksidan av bromsklossarna.

Bromsbelägg kommer i flera olika smaker

Hur man ändrar bromsbelägg. Förberedelse för bromsbelägg byte.
Hur man ändrar bromsbelägg. Förberedelse för bromsbelägg byte.

Bromsbelägg kommer i flera olika smaker. Den billiga kuddar slits generellt ut snabbare och lämnar en ful svart damm på dina framhjulen. Dyrare kuddar lämnar mindre damm, men de kan vara mer benägna att skrikande om de är hårdare kuddar.

Ändra bromsbelägg:

 1. Ställ parkeringsbromsen och blockera de bakre däcken så att bilen inte kan röra sig.
 2. Lossa muttrarna.
 3. Hissa upp bilen med en domkraft och placera den säkert på jackstands.
 4. Ta bort muttrarna och ta bort hjulet.
 5. Nu kan du se bromsoken håller bromsbeläggen på plats mot rotorn. Det finns två kuddar per hjul som klämmer rotorn. Använd en C-klämma för att komprimera tjocklek kolven i okhuset. Detta gör det möjligt att ta bort bromsok montering och det skapar ett utrymme för ökade pad bredden av de nya bromsbeläggen.
 6. Skruva loss tjockleken fästbultar till och dra bromsok tillbaka från rotorn. Var noga med att inte böja eller bryta bromsslangen. Ibland tjocklek fästbultar kräver att du använder en torx eller stjärna bitar i stället för en vanlig sockel set. Planera i förväg och se till att du har rätt verktyg för jobbet för att rädda dig själv en resa tillbaka till delar butik.
 7. Ta bort bromsbeläggen från oket. Undersök dem för ovanliga eller ojämnt slitage. Är bara en dyna klädd ner? Är dynorna bär i en vinkel? Dessa kan vara tecken på problem som behöver åtgärdas omedelbart.
 8. Detta är också ett bra tillfälle att undersöka tillståndet hos rotorerna. Om de har djupa spår, eller om du har märkt att bilen ryser när du bromsar, då du kommer att behöva för att få rotorerna vridas eller bytas ut.
 9. Montera nya bromsbelägg i bromsoket. Vanligtvis är det bäst att placera den inre pad först, sedan den yttre pad andra. Du kanske måste trycka ned kolven helt och hållet i okhuset för att ge tillräckligt med utrymme för de nya dynorna.
 10. När elektroderna är korrekt placerade i oket, sätta bromsok tillbaka på rotorn och skruva fast den på plats.
 11. Om allt är korrekt, kan du sätta hjulet igen, drar åt muttrarna, och sänk bilen till marken. Avsluta dra åt hjulmuttrarna i en stjärna mönster så att de är ännu.

Testa dina bromsar

Testa dina bromsar! Noggrant kontrollera dina bromsar och broms vätskenivåer innan trafiken. Ibland lite luft kan komma in i bromsledningar när du ändrar bromsbeläggen. Om detta händer måste du blöder bromsarna innan du försöker flytta bilen igen.

Bromsbelägg kommer i flera olika smaker. Nu kan du se bromsoken håller bromsbeläggen på plats mot rotorn.
Bromsbelägg kommer i flera olika smaker. Nu kan du se bromsoken håller bromsbeläggen på plats mot rotorn.

Varning: Vissa bromsbelägg innehåller asbest, som är cancerframkallande. Andas inte.