E2a

Hur man ändrar bilens termostat

En termostat är en enhet i en bil motor som hjälper till att reglera motorns temperatur. Termostaten är i huvudsak en liten mekanisk anordning som styr flödet av kylmedel från kylaren till motorn. Om motortemperaturen är fortfarande svalt, vatten och kylvätska stanna tills det är varmt nog, varefter termostaten öppnar sin ventil, och låter det varma vattnet avsluta motorn i kylaren, och låter kallare vatten från radiatorn flöda in i motorn. Om du märker att din motor blir varmare än vanligt, kanske du stöter på en felaktig termostat.

Det första du måste göra är att ta del av bilens märke

Hur man ändrar bilens termostat. Det första du måste göra är att ta del av bilens märke.
Hur man ändrar bilens termostat. Det första du måste göra är att ta del av bilens märke.

Det första du måste göra är att ta del av bilens märke, modell och år, så att du kan köpa nya delar och tillbehör från din lokala bildelar återförsäljare. Du behöver en ny termostat som passar bilens märke och modell. Du kommer också att behöva en ny packning och tätningsmedel. Packningen ska passa termostaten, men tätningsmedlet kan vara något generiskt varumärke. I varmare klimat skulle mekanik föreslår även du tar bort termostaten helt och hållet, eftersom din motor inte behöver bygga upp värme i alla fall, och det är bättre att låta vattnet kontinuerligt flöde genom motorn och kylaren. Men för tillämpningen av dessa i svalare klimat, här en snabb guide om att ersätta bilens termostat.

Först, fokusera på säkerhet. Det är bäst att arbeta på din motor när den redan har svalnat. Detta görs bäst på morgonen, innan du använder bilen, eller efter att du har låt den vila i minst ett par timmar.

Att hitta termostaten är lätt. Första leta efter slangen som låter vatten utträde ur motorn i kylaren. Detta skulle se ut som en tjock svart rör (ca två inches i diameter) som kommer från motorn in i toppen av kylaren. Slangen är vanligtvis fastspänd på kylaren, och även till motorblocket. Den del där det kläms fast på motorn är termostaten lock, ofta fäst på plats med klämmor och bultar. Om du inte hittar termostaten på detta sätt, kontakta bilens handbok, eftersom det kan finnas någon annanstans.

Lossa klämman med hjälp av en skruvmejsel för att lossa skruvarna

Lossa klämman med hjälp av en skruvmejsel för att lossa skruvarna. Ta bort den befintliga.
Lossa klämman med hjälp av en skruvmejsel för att lossa skruvarna. Ta bort den befintliga.

Lossa klämman med hjälp av en skruvmejsel för att lossa skruvarna, eller en liten skiftnyckel om dessa är bultar. Dra försiktigt bort slangen för att lossa den från motorblocket. Du kan använda smörjmedel runt locket om du har svårt att få bort slangen. Vid avlägsnande, kommer du att märka att en vätska kommer att hälla ut slangen. Denna vätska är kylmediet (eller det kan vara frostskyddsmedel, beroende på vilken du har använt på din bil).

Bort bultarna på båda sidor av termostatens locket med en spärrhake eller en skiftnyckel. När bultarna är avstängda, ta ut locket och sedan termostaten. Termostaten ska se ut som en stor flaska mössa med en fjäder och ett litet hål i mitten.

Ta bort den befintliga

Ta bort den befintliga, härdade packningen från locket och locket bas med en kniv eller en skrapa. Ta bort någon del packning som har hårdnat och fastnat på motorns yta med sandpapper eller smärgelduk. Locket och locket bas bör vara helt ren. Annars finns det en stor chans att luckan kommer att läcka.

Få nya termostaten och placera den inuti motorn

Få nya termostaten och placera den inuti motorn, med fjäderdelen vänd inuti. Du kommer att märka att det finns ett utrymme där den övre delen av enheten bör passa. Du bör nu använda packningen för att täcka detta område. Använd tätningsmedel mellan att säkerställa en tät passning. Installera sedan några nya gummipackning på omslaget basen och se till att bulthålen är i linje. Byt termostaten täcka och säkra bultarna på plats. Du kan nu byta ut kylarslangen.

Vänta cirka 30 minuter för packningen tätningsmedel torka innan du lägger någon kylvätska eller vatten, och innan du startar motorn. Du kan läsa tätningsmedlet förpackningen för att avgöra hur länge packningen tätningsmedel behöver torka. Som din kylvätskenivån kommer sannolikt att ha minskat, tillsätt lämplig blandning av kylmedel och vatten till kylaren och reserven när motorn är igång varm. Se till att termostaten lock och slang har inga läckor genom att kontrollera dem regelbundet.

Termostaten är en liten enhet som kan göra eller bryta en bil

Termostaten är en liten enhet som kan göra eller bryta en bil. Dessutom är denna enhet benägna att slitage på grund av dess kontinuerliga, nästan non-stop drift. Ersätta den när motorn blir varmare än vanligt kan vara ett billigt sätt att hålla bilen går bra, och säkerställa en längre livslängd.