E2a

Hur man ändrar bakre bromsok

Skjutmått görs att överleva under mycket lång tid

Skjutmått görs att överleva under mycket lång tid. Däremot kan oförutsedda händelser skadar slutligen komponenten och kräver en ersättare. Ändra bakre bromsok, medan en lätt uppgift, är ganska tidskrävande, så se till att allt som behövs för projektet har köpts och samlat på ett ställe för att undvika onödiga förseningar. Inte alla bilar har samma bromsaggregatet så det skulle vara klokt att ha bilens handbok med dig som referens.

  1. Lossa de bakre hjul före borttagning. Inledningsvis lossa muttrarna precis nog att de kan tas bort med lätthet när bilen bak lyfts upp.
  2. Prop bilens bak upp med en domkraft. Hissa bilen bak upp med en domkraft. Se till att du har bilen stöds med minst två kraftiga bottenskruvarna att undvika olyckor.
  3. Skruva loss muttrarna helt från hjulen. Med bilen tog säkert upp, slutligen bort muttrarna och vicka hjulet ut. Det skulle vara bra att börja med höger bakhjul först. En annan sak, fördröja avlägsnandet av det vänstra bakhjulet så att du har något att hänvisa till om du blir förvirrad med återmontering senare. Du bör nu titta på bromsenheten nu när du har avinstallerat hjulet.
  4. Ta bort bromsok från bromsaggregatet. Arbeta på bromsenheten kommer oundvikligen att resultera i läckande vätska så det är bra att ha en metall bassäng fånga placeras under bromsvätskebehållaren. Leta metallklämman håller tjockleken på sidan av bromsaggregatet. Skjut klipp nedåt och bänd loss från installationen. Skruva loss nippelskruven hakar mätmarkören på bromsledningen. Efteråt bort de två gummi lock på bromsoket slutar att exponera Allen skruvarna som håller oket till hela installationen. Enkelt skruva dessa med lämpliga verktyg för att slutligen frigöra bromsok från sin position.
  5. Byt ut slitna ut komponenter med nya. Ta bort kuddarna finns inuti bromsoket och ersätta med nya. Se till att kolvarna säkert hålls nere med klämmor samtidigt gör utbytet. När detta är gjort, skjut grej tillbaka till rotorn och skruva bultarna på plats igen. Montera bromsledningen gång genom att ansluta nippelskruven. Med bromsaggregatet sätta allt ihop, lufta bromsarna för att säkerställa att ingen luft äventyrar bromssystemet.

Nu när du är klar ändrar de bakre bromsok

Hur man ändrar bakre bromsok. Lossa de bakre hjul före borttagning.
Hur man ändrar bakre bromsok. Lossa de bakre hjul före borttagning.

Nu när du är klar ändrar de bakre bromsok, allt du behöver göra lägga däcken igen. Det skulle vara bra att köra din bil sakta runt kvarteret för att kontrollera om din helg projekt var en framgång. På så sätt får du ta itu med problem omedelbart och undvika att hamna i olyckor.