E2a

Hur man ändrar automatisk transmissionsolja

Din bil behöver skötsel och underhåll precis som alla andra maskin

Din bil behöver skötsel och underhåll precis som alla andra maskin. Att hålla alla dess delar i prima skick ger effektivt och säkert. En av de saker du behöver för att hålla ett öga på är din automatlåda vätska. Denna vätska säkerställer att kunna utföra din bil men kan lätt överhettas och när den gör det, är du i trubbel. Ändra vätskan fullständiga är det enda sättet att fixa detta. Här är hur man ändrar automatisk transmissionsolja i bilen:

Hur man ändrar automatisk transmissionsolja. Extrahera transmissionsolja.
Hur man ändrar automatisk transmissionsolja. Extrahera transmissionsolja.
  • Upplägget. Du kan bara ändra vätskan genom att få under bilen så att du måste sätta din bil på stadiga uttag eller en ramp. Var inte vårdslös eftersom bilen kan lätt krossa dig till döds. Se till att du är på stadig mark och att du blockerar dina hjul med en tegelsten eller cement block.
  • Extrahera transmissionsolja. Vissa bilar kan komma med ett avlopp pip, men andra inte. För dem blir det svårare. Helt enkelt ta bort överföringen pannan inte kommer att bli av med alla den gamla automatisk transmissionsolja och kommer att orsaka en stor röra. En mycket vätska kvar på de andra delarna av bilen och din dropplådan kommer inte att kunna innehålla den plötsliga skyfall av vätska. Istället, ta inte bort pannan helt. Låt bultarna på ena sidan orörd och detta bör låta ATF strömma ut i din dropplådan. När det mesta av vätskan är i din dropplådan kan du ta bort överföringen pannan helt och torka bort resten av delarna. Ta del av positionen av pannan. Filtret dock går i soporna, men transmissionsolja ska kasseras på lämpligt sätt.
  • Påfyllning och ominstallation. Kontrollera att du rengör allt innan du börjar sätta saker igen Rengör överföring pan av alla ATF rester. Skrapa bort (utan att repa pannan själv) metall som har fastnat på din panna och rengör magneten också. Torka bort packning spår också. När du är redo att installera pannan, se till att rada upp allt som det var innan du tog ut det. Bultar bör anbringas för hand först och sedan följde upp med en skiftnyckel. Kom ihåg att om du under dra åt bultarna, kommer du att skada transmissionen pan och packning. Fyll på med rätt ATF vätska men tänk på att inte överfylla den. Starta bilen men hålla det på tomgång. Aktivera handbromsen och sedan gå igenom alla växlar tills du kommer till "parken" och sedan kontrollera nivåerna igen. Tillsätt lite mer vätska om så behövs. Försök nu i drift med normal uppvärmning nivåer kontrollera sedan vätska igen för att kontrollera att indikatorn är på "hot".
  • Saker att komma ihåg. Du bör ändra den automatiska transmissionsolja var 30.000 miles. Du kan höra från andra källor som det magiska numret är faktiskt 100.000 miles, men det är fel och om du vänta så länge, tar du en stor risk. Ny transmissionsolja ska ha en rödaktig färg och lukt sött. Överfyll aldrig eftersom det kommer att skada din överföring också och använder fel typ av vätska har negativa effekter också. Kom ihåg att tung användning är den främsta orsaken till transmissionsolja bränning. När du kör den flytta aldrig ur "drive" till "parken" eller "omvänd" tills du är på en punkt.

Detta är inte en lätt uppgift

Detta är inte en lätt uppgift, men är absolut viktigt att du ändrar din automatlåda vätska. Du kan alltid be en mekaniker att göra detta för att du ska spara tid, men om du ville spara lite pengar och göra det själv, stegen är rätt. Ta din tid och se till att rensa upp dina bråkar innan du anser att det är ett väl utfört arbete.