E2a

Hur magdans

Magdans är rotad i gamla religiösa ritualer som innehåller gudinna dyrkan och fertilitet. Magdans är inte bara en form av mänskligt uttryck, men också ett effektivt sätt att få en bra buken träning. Även känd som orientalisk dans i vissa regioner i världen, ger Belly Dancing en mycket intensiv träning för magmusklerna. När du har bemästrat magdans, kan du känna dig säker nog att prova andra typer av dans, också - för det, jag rekommenderar den utmärkta Louis Let 's Dance-serie utbildning video.

Trots hur elegant och graciös en magdansös visas, gör intensitet och ansträngning som krävs av bukhålan dansar mage en utmanande form av motion för alla som försöker det, kanske med undantag för professionella idrottare.

Du kommer att presenteras med tre grundläggande drag magdans

Du kommer att presenteras med tre grundläggande drag magdans. Det första steget består av stora hip cirklar. Dessa är ganska lätt att utföra. Du kommer också att ges en grundläggande arm pose att behålla när de utför stora hip kretsar, men det finns otaliga varianter av mer komplexa armrörelser som en magdansös kan göra. Nästa steg är cobra hals hasa och är också ett enkelt drag att utföra. Den tredje satsen, magen rulla, är den svåraste av de tre Belly Dance flyttas fram och kan ta lite tid att ordentligt behärska.

Hur du utför stora hip cirklar i magdans:

Hur magdans. Hur du utför stora hip cirklar i magdans.
Hur magdans. Hur du utför stora hip cirklar i magdans.

 1. Stå med fötterna ungefär en fot isär och tårna pekar framåt. Se till att dina knän är avslappnad, inte utelåst. Förläng din ryggrad och tryck dina axlar ner. Aldrig föraning upp axlarna mot öronen. Placera armarna ut åt sidorna med handflatorna nedåt på ungefär axelhöjd. Nu flyttar armbågarna på något tills armarna är böjda. Behåll denna avslappnade armposition hela.
 2. Med fötterna på golvet, skjut höfterna åt höger så långt du kan utan att lyfta fötterna från marken och räkna till 2. Även om du är upprätt, kommer du att "sitta" till höger.
 3. Bly med din högra höft och skjut höfterna framåt moturs tills varje höften är direkt ovanför varje ben och fotled. Luta något bakåt så att dina axlar inte längre direkt ovanför höfterna. Se till att du håller din ryggrad rak. Utför detta steg för att räkna till 2.
 4. Lyft överkroppen så att du inte längre bakåtlutad men är direkt upprätt när du var i steg 2. Samtidigt som den höjer din kropp, samtidigt rotera höfterna moturs till vänster tills de skjuts ut till vänster och du är "sitter" precis som du var i steg 2.
 5. Flytta höfterna motsols tills de är över benen igen. Samtidigt, luta lite framåt och samtidigt hålla ryggen rak. Utför detta steg för att räkna till 2.
 6. Sätt alla ovanstående steg tillsammans i följd. Inte "hålla" ett steg. Bara flytta sömlöst från ett steg till nästa. Utföra flera stora hip kretsar, kanske så många som åtta eller tio.
 7. Du kan börja den stora hip cirklarna på vänster sida genom att trycka höfterna åt vänster i steg 2 i stället för höger.
 8. Om du börjar Steg 2 börjar till höger, efter att ha gjort ungefär fyra stora hip cirklar, kan du vända rörelsen och utför lika många stora höft cirklarna till vänster.

Att utföra slither cobra halsen i magdans:

 1. Lyft armarna över huvudet så att de bildar en avslappnad "U"-form med handflatorna vända in mot varandra.
 2. Sänk händerna mot varandra tills de vidrör. Se till att dina axlar trycks ned och inte hopsjunken.
 3. Flytta huvudet åt vänster något att hålla huvudet framåt. Detta är en mycket liten, subtil rörelse.
 4. Nu, flytta huvudet åt höger något att hålla huvudet framåt.
 5. För extra personlighet, kan du flytta dina ögon i den riktning som huvudet går. Kom bara ihåg att hålla huvudet framåt.

Hur man utför en mage rulla i magdans:

Du kommer att presenteras med tre grundläggande drag magdans. Stå med fötterna ungefär en fot isär och tårna pekar framåt.
Du kommer att presenteras med tre grundläggande drag magdans. Stå med fötterna ungefär en fot isär och tårna pekar framåt.

 1. Stå med fötterna om hip avstånd delen och armarna längs sidorna.
 2. Spänn nedre magmusklerna (lägre abs).
 3. Slappna av dina nedre magmuskler på samma gång du dra dina övre magmuskler (övre abs).
 4. Fortsätt att skärpa din övre abs så att de drar in nära kroppen. På denna punkt måste du helt slappna nedre magmuskler så att de är till den grad utskjutande framåt.
 5. Slappna av dina övre magmuskler samtidigt du dra dina nedre magmuskler. Du kommer att vara i samma situation som du var i steg 2.
 6. Upprepa steg 2 till 5.
 7. Utför steg 6 flera gånger i rad. Om du visuellt inspektera dig själv i en spegel, kommer du att märka att rörelsen hos en mage rulle.

Bli inte avskräckt när du utför magen rullar

Bli inte avskräckt när du utför magen rullar. Belly rullar är mycket intensiv och kräver starka magmuskler. Om du inte rutinmässigt träna dina magmuskler på en daglig basis, kommer det att ta sannolikt lite tid innan du behärskar detta steg. Till en början är rörelsen troligen något kort och koncentrerades. Det är okej. Du kommer att behöva fokusera på korrekt åtdragning nödvändiga muskelgrupper i varje steg innan du kan utföra en smidig och fullständig magen rulla.

Ovanstående grundläggande magdans steg ger en solid grund för vidare studier i denna gamla och vackra konstform. När du har bemästrat dessa steg, kommer du att kunna gå framåt med tillförsikt svårare och sofistikerade drag.