E2a

Hur ladda luftkonditionering med freon i en Chevy Cobalt

Om din Chevy Cobalt s luftkonditioneringssystem skjuts

Om din Chevy Cobalt s luftkonditioneringssystem skjuts, är din bästa insats verkligen ta den till en professionell mekaniker direkt, speciellt om du inte har betydande erfarenhet av bilreparationer. Men du kan prova på att göra lite felsökning om du inte redan har budgeten för bilreparationer eller om du behöver ha din bil fast i en handvändning. Ett av sätten att felsöka din bil problemet luftkonditionering är genom att ladda den med freon.

 • Känner till några säkerhetsåtgärder. Försök aldrig detta projekt om din Chevy gjordes före 1993, eller om den använder en R12 (i stället för en R134) för sitt kylsystem. I dessa fall kommer du definitivt att ta bilen till en professionell reparatör. Du bör också bära skyddsglasögon samt handskar för att garantera din säkerhet. Slutligen, var medveten om att misstag i att lägga kylvätska till bilens luftkonditioneringssystem kan leda till potentiellt dödliga explosioner.
 • . Förbereda de nödvändiga förnödenheter För detta ändamål behöver du en R134-kit Freon påfyllning, dessa finns på fordonsindustrin leverans butiker och via Internet. Bortsett från freon, behöver du även en läcksökning kit, och en tryckmätare. Dessa finns tillgängliga på fordonsindustrin leverans butiker. Se till att du noga följa tillverkarens anvisningar när du använder dessa leveranser.
 • Kontrollera din bil. Öppna huven på din bil, titta på området nära framsidan av motorn, och hitta lågtryckssidan port snabb-connect ventil. Denna del bör ha en lock märkt med bokstaven "L". Ta bort den här luckan.
 • Kontrollera om luftkonditioneringen är helt slut sin köldmedium. I detta fall kan det finnas en läcka någonstans. För att kontrollera, använd din läcksökning kit. Om du bekräftar att ditt luftkonditioneringssystemet har sprungit läck, skulle du vara bättre att få den reparerad av en fackman.
 • Kontrollera bilens trycket. Anslut manometern till lågtryckssidan port snabb-connect ventil. Slå sedan på motorn. Vänta tills bilen stabiliseras och sedan slå på luftkonditioneringen till sin högsta inställningen. Kontrollera med tryckmätare så du kan få en läsning av bilens luftkonditionering tryck. Stäng av bilens motor. Jämför värdena med Chevy Cobalt ideal Freon nivåer.
 • Tillsätt freon. Din R134 refill kit ska ha med sig en slang som du använder för att ansluta den till lågtryckssidan hamn. (Varningens ord: se till att det verkligen är lågtryckssidan port du ansluter till och inte högtrycksporten). Anslut den andra änden av ventilen kontakten (eller slangen) till toppen av Freon kan. Slå på motorn, låt den stabiliseras, och slå på luftkonditioneringen till sin högsta inställningen. Nu, börja mata bilens systemet med freon. Var mycket försiktig tillämpning av freon, eftersom för mycket kommer att blåsa AC kompressor. Eftersom de flesta over-the-counter Freon burkar inte informera användarna om hur mycket freon kommer att sättas i systemet, ska du sluta då och då för att läsa bilens AC tryck (se tips ovan) så att du kan korrekt bedöma hur mycket mer du behöver lägga.

  Hur ladda luftkonditionering med freon i en chevy cobalt. Känner till några säkerhetsåtgärder.
  Hur ladda luftkonditionering med freon i en chevy cobalt. Känner till några säkerhetsåtgärder.

  När bilen har fått ideala tryckavläsningarna, ta bort slangen och sätt tillbaka locket Low porten trycksidan. Lämna bilen motor på ca 20 till 30 minuter, så att freon kan flöda genom bilens system.


Där har ni det

Där har ni det! Dessa är stegen för att ladda din Chevy Cobalt s luftkonditionering med freon. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!