E2a

Hur koreografera en dans solo

Koreografera en dans rutin för flera dansare kan vara svårt

Koreografera en dans rutin för flera dansare kan vara svårt. Men när dansarna har fulländat rutinen, kan enheten i danssteg vara vacker. Den smidigt, trafikplatser och individuella prestationer bidrar alla till dansen. De drag kan vara repetitiva men med flera medlemmar som gör olika rörelser vid olika tidpunkter, behöver du inte tänka på flera steg. Små misstag kan täckas.

Det är inte så när du har att koreografera en dans solo

Hur koreografera en dans solo. Blanda upp dina danssteg.
Hur koreografera en dans solo. Blanda upp dina danssteg.

Det är inte så när du har att koreografera en dans solo. Allt fokus kommer att ligga på dansaren, och hur hon tolkar musiken. Rörelserna måste vara stor och tydlig och det finns inte mycket utrymme för misstag. Här är några tips som kan hjälpa dig att formulera dina danssteg och slutföra en solo dans koreografi.

  1. Hitta inspiration. Välj musik som du är bekant med och vet att du kan dansa till. Det är lättare att tänka på dina danssteg när du känner musiken. Lyssna på den flera gånger. Om detta är en modern dans och en dans till populärmusik, kommer det hjälpa om du vet sångtexten. Bryt musiken i uppsättningar. Beroende på låten tempo, kan du bryta antingen in i 4 rader eller 8 rader. Make up drag för varje set av sångtext. Du kan också hitta inspiration på kostym som du kommer att bära.
  2. Blanda upp dina danssteg. När du har gett varje uppsättning en specifik dans flytta, tycker om övergångarna. För ett jämnt flöde, bör du sluta ett set med ett drag som kan tas upp av nästa uppsättning. För refränger och chorus, tilldela mer komplicerade steg för att markera den del av musiken. Upprepa inte din danssteg flera gånger eftersom rutinen kan vara tråkigt. Eftersom detta är en solo dans, en mängd olika rörelser är bättre att titta på än att se något som upprepas om och om igen. Tänk på en kombination av dans steg för att avsluta din solo på en hög notering. Det måste vara något som verkligen kommer att wow din målgrupp. Utnyttja dina händer, dina fötter, dina axlar, huvud och även din kostym att belysa några av dina danssteg och övergångar.
  3. Dansa när du går längs. Det kommer att hjälpa dig att koreografera snabbare om du dansar det som du går på att fullfölja hela rutinen. När du är klar, öva, öva, öva. Öva tills du kan memorera hela rutinen. Ändra några av stegen om du behöver och införa andra åtgärder som kommer att göra rutinen roligare och mer spännande. Har en generalrepetition två dagar innan din prestation så kan få bekväm med din kostym, din frisyr och tillbehör, inklusive dina skor.
  4. En dag innan din prestation, tycker inte om din solo dans. Ta denna tid att slappna av och tänka vackra tankar. Öva yoga om du vet hur. Detta kommer att minska och lugna nervösa nerver och hålla dig sammansatt på samma dag.

När du koreografera

När du koreografera, se till att de steg du väljer är de som du är bekant med. Du kan lägga till några ändringar av stegen men det praktiskt att hålla sig till vad du vet. Flytta med beat och vet när man ska göra små och stora drag för betoning. Fokusera inte för mycket på stegen. Låt musiken vägleda dig. Och mest av allt ha kul.