E2a

Hur köper en gen docka

En Gene Marshall docka är en mycket populär samlarobjekt docka

En Gene Marshall docka är en mycket populär samlarobjekt docka. Den står över femton inches toll och kommer i en variation av glamorösa och moderiktiga klänningar. Gene Odom är formgivare av detta femtiotalet inspirerade gammal Hollywoodfilm glamour docka. Först såldes i mitten av nittiotalet, fortsätter Gene dockan att fascinera docka entusiaster världen över. Om du är en ivrig docka samlare, är en Gene Marshall docka ett måste.

Här är hur man köper en Gene docka.

Hur köper en gen docka. Var beredd så spendera.
Hur köper en gen docka. Var beredd så spendera.

  • Lär känna gen. Besök hennes officiella hemsida genemarshalldoll.com och läsa på dockans historia. Du kan också beställa Ashton-Drake katalog för en översikt av dockorna. Du får lära dig om de olika personligheter av olika Gene dockor. Det finns också olika kollektioner med varje nytt nummer av dockorna, såsom 2008 Flickor från Dream City Collection. Forskning samlingen som du vill ta reda på värdet av varje docka.
  • Välj din docka. Bortsett från Gene Marshall, det finns Madra Herre, Trent Osborn och Violet Waters. Den nyaste till Gene dockan kollektionen är Ivy "Vee J" Jordan. Varje docka har en historia och sin egen personlighet. Var och en är noggrant utformad och gett en enorm mängd detaljer.
  • Var beredd så spendera. Till skillnad från vanliga leka med dockor, Gene dockor är samlarobjekt objekt, så det säljs för mycket mer. De uppgår i genomsnitt ca 75€ per docka. Om du köper en Gene set docka gåva, säljs den för över 150€. Om en specifik modell eller samling har upphört, uppskattar värdet på dockan så att du kan få betala ett högre pris för det.
  • Gå till en auktoriserad återförsäljare. Den exklusivitet av Gene dockan gör dem svåra att hitta, vilket ytterligare bidrar till deras värde. Du kan prova utvalda leksaksaffärer, såsom FAO Schwartz. Du kan gå till integritet Dolls hemsida integritytoys.com om notering av nordeuropeiska butiker.
  • Besök ett samlarobjekt butik. Specialty butiker som tillgodoser samlarobjekt dockor bör genomföra denna populära docka i lager. Du kanske också vill nätverka med andra ivrig docka samlare att finna resurser för att lägga till din samling.
  • Köp på webben. Gene dockor kan köpas från IT Direct på integritytoys.com . Du kan också köpa från Amazon eller eBay. Om du köper från en tredje part person, se till att du köper en äkta docka. Det bör finnas en autentiseringscertifikat tillsammans med dockans förpackningen.
  • Håll dig à jour med gen docka relaterade nyheter. Nyligen meddelades att kommande designern Jason Wu designar för Gene (han är mest känd för att göra Michelle Obamas vita klänning invigningen boll). Detta är verkligen goda nyheter för docka samlare. Eventuella förändringar i produktionen av dockorna påverkar dockan övergripande värde att hålla en puls på vad som händer. Kolla hemsidan och andra fora för eventuella uppdateringar.

När du har din Gene docka, försöka hålla det i det orörda och premium skick så att den behåller sitt värde. Vissa samlare placera sina dockor i särskilda glas fall till extra skydd.