E2a

Hur köper cirkulär stickor

Välj det bästa cirkulär stickor för dina stickprojekt behov

Som knitters vet, det finns en myriad av skäl att använda cirkulär stickor. De kan du sticka runt, de är mer kompakta, och de inte ge dig möjlighet att förlora en av ett par nålar! Men det finns fortfarande många val du måste göra när du köper cirkulär stickor. Dessa är några av de saker du kommer att behöva ta hänsyn till när man köper cirkulär stickor.

Hur köper cirkulär stickor. Bestäm vilken typ av nål storlek du tittar på.
Hur köper cirkulär stickor. Bestäm vilken typ av nål storlek du tittar på.

  1. Bestäm vilken typ av nål storlek du tittar på. Nålstorlekar bestäms av diametern på stickor, men det kan bli förvirrande. Metriska mätningar är den enklaste eftersom de är bara märkta med diametern i millimeter. Den amerikanska dimensionering systemet börjar med den minsta diametern nålar som 00 (1,75 mm diameter) och fortsätter uppåt så att storlek 15 nålar har en diameter på 10 mm, eller 1 cm. Brittiska storlekar är precis tvärtom, nålar med en 1,75 mm diameter är storlek 15 i det brittiska systemet, medan nålar med en diameter på 10 mm är storleken 000 i Storbritannien.
  2. Nu väljer du vilken storlek på nålen du behöver. Generellt kommer du att använda tunnare nålar för mer känsliga eller tunnare garn och tjockare stickor för chunky eller skrymmande garn. Mest garn och mönster kommer med en rekommenderad stickor, dock kan du behöva justera något beroende på hur hårt eller löst du stickar.
  3. Längden av de cirkulära nålar. Cirkulära nålar är anslutna med en sladd, och längden av kabeln varierar. Längden av en cirkulär nål mäts från spets till spets, inklusive sladden. Om du är stickning i rundan, behöver du längden på sladden och nålar för att vara kortare än diametern på ditt stickprojekt. Om du gör platt stickning, vill du bara se till att alla dina sömmar passa på st.
  4. Plast, metall eller trä? Alla dessa har sina för och nackdelar. Trä nålar är tillverkade av en mängd olika träslag och tenderar att vara tystare än de andra slag - användbara om du stickar i ett bibliotek eller på en prestation. Metallnålar allt från mycket billigt till mycket dyrt - och med metall rundsticka, definitivt får du vad du betalar för! De dyrare metall nålar är mycket smidig och hjälper dig att sticka mycket snabbare. Plast nålar hamnar någonstans i mitten med avseende på noisiness och jämnhet.
  5. Kontrollera kopplingen av sladden till barren. Det är mest användbart för att faktiskt använda nålar så att du kan se om din garnet fastnar alls där sladden är ansluten till nålarna. När du har hittat ett märke av cirkulär stickor som du gillar, kanske du vill hålla fast vid dem, eftersom de kan variera så mycket.

Även cirkulär stickor är ofta dyrare än raka nålar, har många stickare funnit dem vara mer knitter-vänlig, mindre benägna att gå förlorade, och mer mångsidig. Du kan behöva experimentera lite innan du hittar den perfekta cirkulära stickor för dig, men när du är osäker, be om råd i en stickning butik kommer att sätta dig på rätt väg.