E2a

Hur köper byggsatser trä modell och repliker

Trä modell kit och repliker är populära bland hobbyister och samlare. De flesta av dessa kit är för modellflygplan och fartyg. De kan komma i små versioner men några är ganska stora och tar tid att montera. Du får tillfredsställelse av att faktiskt bygga skalad version av en plan eller fartyg, använda och lära sig de delar som faktiskt används för att bygga dem. Vissa är bara statiska modeller medan vissa kan utrustas med motorer så att du kan använda dem.

Här är några köpa tips:

 • Träfartyg har antingen skrov som du bygger, medan andra har skrov som har pre-formad. Vissa skrov är tillverkade av glasfiber eller plast, speciellt de som kommer att utrustas med en motor eller någon anordning för att göra det gå.
 • Metal gjutna rördelar ingår i de flesta kit trä modell.
 • Utstansade trä täckt med tunt balsaträ används för trä modellflygplan. Detta används för båda modellerna som du kan arbeta eller visa.
 • Plastdetalj stycken kan ingå i vissa trä byggsatser flygplan modell.
 • Detaljerade instruktioner och delar montering bör ingå i satsen. Det bör också en bild av den sammansatta modellen som referens. Instruktioner ska vara lätt att förstå. Läs den och se om du kan lätt följa alla steg som ges.
 • Kontrollera att ritningen är skalenlig i mätningar som du lätt kan förstå. Samma sak gäller för teckningar och illustrationer.
 • Kontrollera också att listan över delar som ingår i modellen kit och se alla av dem finns med i lådan. Se till att de andra delarna, bortsett från träet rent görs och är av god kvalitet.
 • Kontrollera vilka verktyg, lim och färg behövs för modellen.
 • Om du är nybörjare, välja en design som kommer att vara lättare att montera innan du går vidare till mer intrikata och komplicerade modeller. Börja med något som du verkligen gillar och har tålamod att bygga.
 • Kontrollera kvaliteten på trä bitar. Dessa bör vara smidig och väl slipat. Vissa trä modell kit beslutsfattare använder laser för precisionskapning.
 • Läs recensioner av modeller och beslutsfattare på nätet så att du har en ganska god uppfattning om vilka typer av trä modell kit kan du leta efter. Även om satsen är märkta Nybörjare kanske du upptäcker att det kan vara något som är svårt att arbeta med.
 • Besök Hobby plats . Du kan hitta nybörjare modeller för flygplan här. För fartygsmodeller, försök att besöka historiska fartyg . Detta företag är specialiserat på trä kit Ship Model. Nätbutiken bär flera märken av modell kit för barn till avancerade modellbyggare.

Hur köper byggsatser trä modell och repliker. Detaljerade instruktioner och delar montering bör ingå i satsen.
Hur köper byggsatser trä modell och repliker. Detaljerade instruktioner och delar montering bör ingå i satsen.

Det är alltid viktigt att du gör en del forskning innan du köper en modell kit. Dessa skalmodeller tar tid att montera. Få all information du behöver. Bläddra hobby butiker och jämföra priser. Och njut av att bygga ett fartyg eller ett flygplan från scratch.