E2a

Hur klä möbler i mocka

Naturlig mocka är mjuk och sammetslen vid beröring

Naturlig mocka är mjuk och sammetslen till beröring. Det tillverkas genom delning tjockt läder. Suede är det material som kommer från under det översta lagret av djurhud. Men naturlig mocka är tunnare och är därför mindre hållbara än de bästa skinn, och även känsliga för bristningar, fläckar och vattenskador. För hållbarhet och styrka, är tillverkare vänder sig till syntetisk mocka. Inte bara är detta billigare än naturlig mocka, är det mer anpassningsbar och kommer att motstå vatten och fläckar och mycket lätt att rengöra och underhålla. Om du vill ändra utseendet på en del av dina möbler, här är några tips om hur man klä möbler i mocka.

Tapetsering möbler är ganska lätt att göra, men för en nybörjare är det bäst att du börjar med ett litet projekt som kudde på dina köksstolar.

  • Ta bort kudden från stolen. Några kuddar kan skruvas till botten av stolarna och en del kan spikas. Ta försiktigt bort dynan noga med att inte skada undersidan av dynan liksom botten av stolen.
  • Placera den över en stor kartong eller tidningar och spåra konturerna av dynan. Mät tjockleken av kudden från sidan. Vanligtvis kommer detta att vara ungefär två inches tjock. När du har spårat konturerna av dynan, rita en skiss över 3-4 inches utanför den första raden. Det kommer att stå för slapp, liksom ersättningen som du ska använda för att fästa mocka på undersidan av dynan.
  • Ta försiktigt bort det gamla materialet som täcker dynan. På de flesta stol kuddar täckmaterialet häftas mot undersidan av kudden stommen som kan vara gjorda av massivt trä, fiberplattor eller plast. Det finns vanligtvis ett annat skikt som skyddar dynan stoppning. Ta inte bort detta om det inte rivs och måste bytas ut. Innan du tar bort gamla omslag ta del av hur hörnen och kurvorna behandlas med veck eller små veck.
  • Lägg kudden över mocka som du har klippt. Se till att det placeras rätt i mitten av mocka. Prova materialet genom att dra den över kudden och lägga kanten av mocka längs stödskivan av dynan. Justera placeringen av kudden över mocka så att du kommer att ha en jämn ersättning runt.
  • Om du är nöjd med passningen av mocka som du har förberett, kan du börja fästa mocka runt kudden. Detta fungerade från sida till sida. Markera mitten av sidorna, fram-och baksidan av stödskivan. Det är där du kommer först fästa mocka. Häfta i mitten av en sida arbetar sedan på den motsatta sidan. Se till att mocka ligger plant över kudden genom att kontrollera ovansidan. Fäst den andra sidan, dra den något för spända passform men inte för mycket som kommer att lämna något utrymme för kudden stoppning för att expandera. Gör samma sak för fram-och baksidor. Fortsätt att arbeta på detta sätt, gör de motsatta sidorna.
  • Om dyna kurvorna något framför gör mocka passar bättre genom tillsats av små veck på kanten innan du häfta det. Hörnen kan behöva ett veck eller större veck för att göra mocka ligga plant runt.

Vänd dynan och kontrollera hur det ser ut

Hur klä möbler i mocka. Ta bort kudden från stolen.
Hur klä möbler i mocka. Ta bort kudden från stolen.

Vänd dynan och kontrollera hur det ser ut. Eliminera eventuella stötar och lös mocka i delar genom att ta bort häftklamrar och göra det igen. Om du är nöjd med resultatet av din razzia i tapetsering sedan avsluta resten av kuddar och sätt tillbaka dem till stolarna.